Νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη ΠΑΣΟΚ

Νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη ΠΑΣΟΚ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ευθείες βολές κατά του κ. Γ. Παπανδρέου, τον οποίο κατηγόρησε ότι μετατρέπει το ΠΑΣΟΚ σε νεοφιλελεύθερο κόμμα αλλά και κατά των στελεχών της Αριστεράς που προσχώρησαν στο κυβερνών κόμμα, στα οποία καταλόγισε ότι προσφέρουν το άλλοθι για το μοντέλο του νεοφιλελευθερισμού, σχολίασε ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. N. Κωνσταντόπουλος τις τελευταίες εξελίξεις.

«Ο κ. Γ. Παπανδρέου σκοπεύει με τη συμμετοχή των κ. Μάνου και Ανδριανόπουλου στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στη «νεοφιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη» ενώ η χρησιμοποίηση από την άλλη πλευρά προσώπων της Αριστεράς θα είναι το άλλοθι μιας χρήσης για το μοντέλο αυτό» ήταν ο συγκεκριμένος αφορισμός του κατά την εκδήλωση του τμήματος Οικολογίας του κόμματός του με θέμα «Συνασπισμός: Τέσσερα χρόνια με την κοινωνία των πολιτών για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής».

Η ηγεσία του Συνασπισμού εκτιμά ότι η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τους κυριότερους εκφραστές του εγχώριου άκρατου φιλελευθερισμού, τους κ. Στ. Μάνο και Αν. Ανδριανόπουλο, θα ευνοήσει το κόμμα εκλογικώς, καθώς θα «απελευθερώσει» αριστερούς ψηφοφόρους από εκβιαστικά διλήμματα του τύπου «αριστερά – δεξιά». Κι αυτό γιατί, όπως θεωρεί, ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ αδυνατούν πλέον να «εκβιάσουν» τους αριστερούς πολίτες με αντιδεξιά ρητορική και συνθήματα.

Σε κοινή δήλωσή τους εξάλλου τα μέλη της ΚΕΔΑ κ. Γ. Θεωνάς και Μητσ. Κωστόπουλος σημειώνουν ότι η απόφασή τους -«χωρίς καμιά προσωπική φιλοδοξία, χωρίς καμιά ιδιοτέλεια, χωρίς ανταλλάγματα», όπως τονίζουν- να συμμετάσχουν στο «Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς – Ενωτικό Ψηφοδέλτιο» δεν σημαίνει ότι θα «μεταγραφούν» σε κάποιο κόμμα της Αριστεράς.

Το περιβάλλον

Ο κ. Κωνσταντόπουλος, αναφερόμενος στο περιβάλλον, επισήμανε ότι είναι αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής του κόμματός του, θεωρώντας ότι η οικολογία και το περιβάλλον είναι πυλώνας ισοδύναμος με την οικονομία και την κοινωνία και στην αντίληψη αυτή κινήθηκε τόσο κατά τη συνταγματική αναθεώρηση, όσο και στις προτεραιότητες της κοινοβουλευτικής ενασχόλησης κατά την τετραετία.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος υποστήριξε ότι η Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλο έλλειμμα περιβαλλοντικής πολιτικής σε σχέση με τις άλλες χώρες της E.E. και κατηγόρησε την υπουργό Περιβάλλοντος όταν επιρρίπτει ευθύνες επειδή βουλευτές του Συνασπισμού προέβαλαν τέτοια θέματα στην Ευρωβουλή.

Εκανε επίσης γνωστό ότι ο Συνασπισμός θα απευθυνθεί με επιστολή του προς τα άλλα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα των μεταλλαγμένων, καλώντας τους σε δημόσιο διάλογο, ώστε ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή