ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ O ΠΡΟΕΔΡΟΣ TOY ΠΑΣΟΚ

Ιδιωτικό εμπορικό κολέγιο στα πρότυπα του Αlba

«Ναι» στην ίδρυση ιδιωτικού εμπορικού κολεγίου -στα πρότυπα του Alba- από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος χθες συναντήθηκε με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Οι έμποροι πρότειναν να δημιουργηθεί με την αξιοποίηση πόρων από το Γ΄ ΚΠΣ εμπορικό κολέγιο με την επωνυμία «Ερμίων», ιδέα που βρίσκει «σύμφωνο και θετικό» τον κ. Παπανδρέου, καθώς θα μπορούσε να λειτουργήσει «ως φυτώριο νέων επιχειρηματιών στο χώρο του εμπορίου». Ταυτόχρονα, φαίνεται ότι βλέπει θετικά και το ενδεχόμενο διπλασιασμού των κεφαλαίων του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως το παρεμπόριο, η πολυνομία, η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πόρων του Γ΄ ΚΠΣ, η μείωση της ανεργίας, αλλά και η καταπολέμηση της ακρίβειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την άποψη ότι η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με αγορανομικές διατάξεις, αλλά με τη διαμόρφωση ενός πλαισίου υγιούς ανταγωνισμού. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Δ. Αρμενάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη λήψης γενναίων αποφάσεων προκειμένου να απελευθερωθούν οι υγιείς δυνάμεις του τόπου. Εν τω μεταξύ, περί της πορείας της ελληνικής οικονομίας ενημερώθηκε επίσης χθες ο κ. Παπανδρέου από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. N. Γκαργκάνα. Μετά το πέρας της συνάντησης που είχαν, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι τους απασχόλησε ιδιαίτερα τόσο το θέμα πανωτοκίων όσο και εκείνο της ανταγωνιστικότητας.

ΔΥΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.

Η κ. Ελενα Χόρτη και ο κ. Γιώργος Σπανός θα είναι τα άλλα δύο στελέχη της «Δημοκρατικής Αναγέννησης», τα οποία θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στην A΄ και στη B΄ Περιφέρεια Αθηνών αντίστοιχα. Αυτό έκανε γνωστό ο κ. Στέλιος Παπαθεμελής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha Θεσσαλονίκη 96,5». H κάθοδος στις επικείμενες εκλογές των δύο στελεχών της Δημοκρατικής Αναγέννησης, μαζί με την υποψηφιότητα του κ. Παπαθεμελή στην A΄ Θεσσαλονίκης, με τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ηλεκτροδότηση αυθαιρέτων

Οδηγίες για την προσωρινή ηλεκτροδότηση αυθαίρετων κτισμάτων εξέδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών, στην οποία προβλέπεται ο φορολογικός έλεγχος αμέσως μετά την υποβολή των στοιχείων από τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για την ηλεκτροδότηση των κτισμάτων ο ιδιοκτήτης της οικοδομής θα πρέπει να υποβάλει στην εφορία το σχετικό έγγραφο – έγκριση από τον αρμόδιο Δήμο, το έντυπο E283 βασικών εργασιών και την υπεύθυνη δήλωση του ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη (προς θεώρησή της από τη ΔΟΥ). Σε ό,τι αφορά το υποβαλλόμενο έντυπο E283 βασικών εργασιών θα συμπληρώνεται υποχρεωτικά στους πίνακες 1 και 3, ενώ οι πίνακες 2 και 4 θα συμπληρώνονται προαιρετικά, εφόσον ο φορολογούμενος διαθέτει φορολογικά στοιχεία για τις οικοδομικές εργασίες που έγιναν. Τα φορολογικά στοιχεία και λοιπά δικαιολογητικά ανέγερσης δεν θα υποβάλλονται, αλλά θα φυλάσσονται από τον ιδιοκτήτη και θα προσκομίζονται εφόσον η υπόθεση επιλεγεί για έλεγχο. Τέλος, εάν πρόκειται για παλαιά οικοδομή που κατασκευάστηκε στο σύνολό της ή εν μέρει πριν από τον Μάρτιο του 1990, ο ιδιοκτήτης θα αναγράφει με ευθύνη του σχετική σημείωση επί του εντύπου των βασικών εργασιών.

ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΠΟ TO ΣτΕ

«Φρένο» σε 21 οικοδομικές άδειες

Ακυρώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας 21 οικοδομικές άδειες ανέγερσης πολυτελών κατοικιών της εταιρείας «Σάνη», στην παραθαλάσσια περιοχή Σταυρονικήτα Χαλκιδικής. Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο είχαν προσφύγει εκπρόσωποι οικολογικών οργανώσεων, οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθούν οι σχετικές άδειες που εκδόθηκαν από το 1995 έως και το 1998. H Ολομέλεια του ΣτΕ, με δύο αποφάσεις της, πέρυσι, είχε αποφανθεί ότι δεν είναι νόμιμο το ΒΔ της 23.3/1965, κατ’ εφαρμογήν του οποίου εκδόθηκαν οι προσβαλλόμενες άδειες. Σύμφωνα με το σκεπτικό, το Διάταγμα αυτό καθορίζει ζώνες και όρους δομήσεως σε ιδιωτική δασική έκταση, που βρίσκεται εκτός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως. Το E΄ Τμήμα, επικαλούμενο την απόφαση της Ολομέλειας, προχώρησε στην ακύρωση και των υπολοίπων οικοδομικών αδειών.

ΑΠΟ TH ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΣΕΓΕΣ – ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Καταγγέλλουν αποκλεισμό

Τον αποκλεισμό τους από τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου καταγγέλλουν τα μέλη του προεδρείου της ΠΑΣΕΓΕΣ που ανήκουν στην ΑΔΑΚ, η οποία πρόσκειται στη Ν.Δ. Το προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ είναι διαπαραταξιακό και σε αυτό ανήκουν οκτώ μέλη της ΑΔΑΚ. Ωστόσο, ο εκπρόσωπός τους δεν έγινε δεκτός στη συνάντηση του κ. Παπανδρέου με την ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στα γραφεία της οργάνωσης. Στη συγκεκριμένη συνάντηση συμμετείχαν μόνο τα τρία μέλη του προεδρείου που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ. Τα μέλη της ΑΔΑΚ ερωτούν «αν αυτό είναι το δείγμα γραφής της συμμετοχικής Δημοκρατίας που επαγγέλλεται η Νέα Εποχή του Γιώργου Παπανδρέου, ο ανοιχτός διάλογος και το άνοιγμα στην κοινωνία ή μήπως με αποκλεισμούς προσδιορίζεται ο σεβασμός των θεσμών και των αιρετών θεσμικών εκπροσώπων των συλλογικών φορέων και εν προκειμένω του συνεταιρισμένου αγροτικού κόσμου της χώρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή