Ν.Δ.: Ηταν ψηφοθηρική κίνηση πανικού

Ν.Δ.: Ηταν ψηφοθηρική κίνηση πανικού

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στο βωμό της ψηφοθηρίας, το ΠΑΣΟΚ τα δίνει όλα, ακόμη και την κατ’ επίφαση ιδεολογία του», υπογραμμίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στη Ρηγίλλης υπό την προεδρία του κ. K. Καραμανλή σε ό,τι αφορά τη συνεργασία των κ. Στ. Μάνου και Αν. Ανδριανόπουλου, η οποία χαρακτηρίσθηκε «κίνηση πανικού», η οποία εκθέτει το ΠΑΣΟΚ και του προκαλεί τεράστια προβλήματα συνοχής. Ενδεικτική των εκτιμήσεων της ηγεσίας της Ν.Δ. είναι η δήλωση του γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού και προγράμματος κ. Γ. Σουφλιά ότι «η ακραία ιδεολογικά ετερόκλητη συνεργασία του νεοφιλελευθερισμού, με το σοσιαλιστικό κίνημα, έχει αποτέλεσμα πρώτον να δημιουργείται πλήρης σύγχυση στην ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ και δεύτερον να τραυματίζεται καίρια η ουσία της πολιτικής που είναι η αντιπαράθεση ιδεών και προγραμμάτων».

Ο κ. Σουφλιάς, επαναλαμβάνοντας το γενικό συμπέρασμα της συσκέψεως, τόνισε ότι δεν θα υπάρξει επίπτωση στην Νέα Δημοκρατία, από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, αντιθέτως θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ: «Σε ένα σοσιαλιστικό κίνημα, όπως εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ, ένα κομμάτι της αριστερής του πτέρυγας, που τόσα χρόνια ήταν συνηθισμένο να επιτίθεται εναντίον του φιλελευθερισμού, πώς θα αποδεχθεί αυτήν την σύμπραξη;». O κ. Σουφλιάς αναρωτήθηκε ακόμη, ποια θα είναι η αντιπαράθεση ιδεολογίας και προγράμματος μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ τη στιγμή κατά την οποία στο ΠΑΣΟΚ κυριαρχούν οι ετερόκλητες συμμαχίες.

Ο κ. Μιλ. Εβερτ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις, τόνισε στον «ΣΚΑΪ 100,3» ότι «τέτοιες κινήσεις, οδηγούν στην απαξίωση της πολιτικής ζωής και η πολιτική ζωή χάνει την εντιμότητά της. Τι να πιστέψει ο κόσμος πια. Σκέφτομαι τώρα αν πάει και κανένας του Συνασπισμού στο ΠΑΣΟΚ θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Θα πρότεινα πάντως οι προερχόμενοι από τον Συνασπισμό και οι άλλοι να βγουν μια φωτογραφία μαζί και να διαφημίσουν το ΠΑΣΟΚ» είπε και πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να δέσει αυτό το σχήμα. Με το καλημέρα σας ο ένας θα λέει να ιδιωτικοποιηθούν και οι δημόσιες τουαλέτες οι δε άλλοι θα λένε να παραμείνουν ορισμένοι φορείς κάτω από τον κρατικό έλεγχο».

Δήλωση, ωστόσο, η οποία επιδέχεται διπλής ερμηνείας έκανε ο πρώην πρωθυπουργός κ. K. Μητσοτάκης

«Το μόνον που μπορώ να πω σήμερα, είναι ότι λυπάμαι διπλά για την εξέλιξη αυτή», ανέφερε συγκεκριμένα. H πρώτη ερμηνεία είναι ότι η «διπλή» λύπη αφορά τα δύο πρόσωπα, τους κ. Μάνο και Ανδριανόπουλο, για τους οποίους είχε υπογραμμίσει στην πρόσφατη συνέντευξή του στην «K» ότι πρέπει να επιστρέψουν στη Ν.Δ. H δεύτερη θέλει τον κ. Μητσοτάκη να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του τόσο για την απόφαση των δύο πρώην υπουργών του όσο και για τους χειρισμούς της Ρηγίλλης.

Η δήμαρχος Αθηναίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι το γεγονός την λυπεί και πρόσθεσε πως «οι άνθρωποι και οι πολιτικοί μάχονται για τις ιδέες τους διαχρονικά και αυτές τις ιδέες πρέπει να υπερασπίζουν. Δεν είναι αυτοσκοπός για κανέναν η παρουσία του στη Βουλή, αυτή είναι μία πάγια δική μου θέση και πολλές φορές στην πολιτική μου διαδρομή, είχα την ευκαιρία να το αποδείξω». Πρόσθεσε πάντως ότι «δεν είναι η ώρα να μιλήσω για ευθύνες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή