Διαβεβαιώσεις Μπακογιάννη για Ολυμπιακούς Αθήνας

Διαβεβαιώσεις Μπακογιάννη για Ολυμπιακούς Αθήνας

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βεβαιότητά της ότι η Αθήνα θα είναι απολύτως έτοιμη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες εξέφρασε χθες η Δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε για να συμμετάσχει σε συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης της οποίας είναι αντιπρόεδρος. Μετά τη συνεδρίαση, η κ. Μπακογιάννη παρεχώρησε διεθνή συνέντευξη Τύπου με αντικείμενο τους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου, είναι χαρακτηριστικό, η πλειοψηφία των ερωτήσεων των διεθνών MME επικεντρώθηκε σε ουσιαστικά δύο θέματα, το κατά πόσον θα είναι έτοιμη η Αθήνα για τους Ολυμπιακούς και το φλέγον θέμα της ασφάλειας στην εποχή μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τις προετοιμασίες, και αφού επεσήμανε ότι η Ολυμπιάδα δεν κατέστη ποτέ ζήτημα πολιτικής διαμάχης εντός της Ελλάδος, τόνισε ότι η Αθήνα βρίσκεται εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί και παρά τα όποια προβλήματα ακόμα υπάρχουν θα είναι απολύτως έτοιμη τόσο σε επίπεδο οργάνωσης όσο και σε επίπεδο έργων. Κάλεσε δε τους πάντες να «επισκεφθούν και να ερωτευθούν» την Αθήνα. H κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε φυσικά και στις συγκεκριμένες ετοιμασίες και πρωτοβουλίες του Δήμου, όπως είναι η ανανέωση των προσόψεων των κτιρίων, ο φωτισμός των μνημείων, και, φυσικά, η αύξηση του πρασίνου στην πόλη.

Από την άλλη πλευρά, για το θέμα της ασφάλειας των Αγώνων, η κ. Μπακογιάννη εξήγησε ότι κάθε προετοιμασία που είναι δυνατόν να υπάρξει έχει γίνει, έστω και αν, όπως αναγνωρίζει και η ΔΟΕ, δεν μπορεί ποτέ να ειπωθεί ότι υπάρχει 100% ασφάλεια, ιδίως για ένα τέτοιο γεγονός. Αναφέρθηκε όμως εκτενώς στις συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί με διεθνείς οργανισμούς όπως το NATO, χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και η Ρωσία, και, φυσικά, τις εσωτερικές προετοιμασίες, μεταξύ των οποίων με την άμεση εμπλοκή των σωμάτων ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και τη χρήση μέσων υψηλής τεχνολογίας για τη διευκόλυνση της όλης προσπάθειας. Οπως τόνισε, πρόκειται για μια διεθνή και όχι αποκλειστικά εθνική επιχείρηση ασφαλείας, που ως στόχο έχει «να νιώσουν οι πάντες ασφαλείς αλλά και άνετα» στην Αθήνα της Ολυμπιάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή