Παπαρήγα: Αναγέννηση του ταξικού κινήματος

Παπαρήγα: Αναγέννηση του ταξικού κινήματος

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ναι στην ανανέωση, αλλά η ανανέωση περνάει μέσα από την αναγέννηση του ταξικού κινήματος», είπε μιλώντας χθες στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» για «τη μάχη που έδωσε το KKE το 1991 και το 1992 κατά των ανανεωτών» η γ.γ. του KKE κ. Αλέκα Παπαρήγα. «Αν το KKE δεν κρατούσε τα μπόσικα σε αυτήν τη μάχη και στο πλαίσιο του τότε ΣΥκαι στο Συνέδριο, τότε πολύ περισσότερες δυνάμεις θα είχαν χαθεί από το χώρο του προοδευτικού και ριζοσπαστικού κινήματος», σημείωσε. «Με αυτήν την έννοια το KKE έχει διαμορφώσει μια πολύ μεγάλη πείρα. Πίσω από τις αριστερές και ανανεωτικές ταμπέλες και θεωρίες ότι άλλαξε ο κόσμος να αλλάξουμε κι εμείς, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά το κάλεσμα να εγκαταλείψουμε διαχρονικές αρχές του κινήματος. Και αυτά τα καλέσματα έρχονται σήμερα απ’ όλα τα κόμματα».

Οι δημοσκοπήσεις

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Παπαρήγα αρνήθηκε να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις τονίζοντας ότι το KKE καλεί τον λαό να διαψεύσει τις προσδοκίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στην κάλπη.

Μιλώντας δε για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας, η κ. Παπαρήγα είπε ότι η μεγάλη επίθεση στον τομέα της Υγείας θα γίνει μέσω των ασφαλιστικών ταμείων, όπου θα μειώσουν τις παροχές των υπηρεσιών στους εργαζόμενους και θα δημιουργηθεί μεγάλη κρίση με τα χρέη των νοσοκομείων και στη συνέχεια θα επιχειρήσουν να αυξήσουν τις εισφορές των εργαζομένων. «Οι ανάπηροι, οι εργαζόμενοι στην Πρόνοια και στην Ειδική Αγωγή που πλήρωσαν ακριβά τις αναδιαρθρώσεις και στους τομείς αυτούς, να σκεφτούν ότι μόνο το KKE στάθηκε στο πλευρό τους», τόνισε μιλώντας σε συγκέντρωση εργαζομένων στην Πρόνοια.

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι οι στόχοι διεκδίκησης που θέτει το KKE έχουν στον πυρήνα τους την εγγύηση των εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων και των αναπήρων και των οικογενειών τους.

Ανάμεσα στις προτάσεις του KKE για την αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι το δικαίωμα στη δημόσια, ενιαία, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή