Εκδηλη αγωνία στο ΠΑΣΟΚ για Μάνο – Ανδριανόπουλο

Εκδηλη αγωνία στο ΠΑΣΟΚ για Μάνο – Ανδριανόπουλο

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποτύπωση των επιπτώσεων στην κοινή γνώμη της πρωτοβουλίας του κ. Γ. Παπανδρέου να εντάξει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ τους κ. Στ. Μάνο και Ανδρ. Ανδριανόπουλο, αναμένουν με έκδηλη αγωνία στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος αναμένεται ότι σήμερα, από το Ηράκλειο, θα απαντήσει στις αιτιάσεις που έχουν διατυπωθεί για το «άνοιγμα» που επιχείρησε στον φιλελεύθερο χώρο.

Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζουν την κίνηση του κ. Γ. Παπανδρέου «υψηλού ρίσκου». Σπεύδουν όμως να προσθέσουν πως πολιτικά ήταν ενδεχομένως αναγκαία.

Οπως σημειώνουν, οι έως τώρα πρωτοβουλίες του κ. Γ. Παπανδρέου δεν είχαν επιτύχει να ανακόψουν την σταθερή σε όλες τις δημοσκοπήσεις μετακίνηση του 10% περίπου των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του 2000, προς τη Ν.Δ. Ως εκ τούτου, η ένταξη των κ. Μάνου και Ανδριανόπουλου ήταν ίσως ένα από τα «τελευταία χαρτιά» του κ. Γ. Παπανδρέου στην προσπάθεια να επαναπατρίσει ένα τμήμα έστω, της συγκεκριμένης κρίσιμης μάζας του εκλογικού σώματος.

Αντιδράσεις

Ο κ. Παπανδρέου πέτυχε πάντως η πρωτοβουλία του να μην προκαλέσει δημοσίως αντιδράσεις από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο μόνος που έλαβε αποστάσεις από την επιλογή του ήταν ο υπουργός Οικονομίας κ. N. Χριστοδουλάκης.

Ομως, στο παρασκήνιο, οι ενστάσεις είναι σαφώς ισχυρότερες. Μια μερίδα στελεχών θεωρεί πως το ΠΑΣΟΚ απώλεσε ένα από τα βασικά του πλεονεκτήματα κατά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο, καθώς πλέον δεν μπορεί να επικαλείται τη διακυβέρνηση της Ν.Δ. της περιόδου 1990 – 1993.

Ενώ, άλλα υποστηρίζουν πως οι διαρροές του ΠΑΣΟΚ προς τα αριστερά θα αντισταθμίσουν τα όποια εκλογικά οφέλη από τον κεντροδεξιό χώρο. Αντίστοιχος προβληματισμός υπάρχει και σε επίπεδο μεσαίων στελεχών του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, καθώς πολλοί εκτιμούν πως ο κ. Γ. Παπανδρέου δημιουργεί ένα νέο πολιτικό μόρφωμα στο οποίο ο ρόλος τους θα είναι εκ των πραγμάτων υποβαθμισμένος.

Εν τω μεταξύ, με αφορμή τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τους κ. Ανδριανόπουλο και Μάνο, ο πρώην γενικός γραμματέας Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλακόπουλος παραιτήθηκε από μέλος της K.E. του κυβερνώντος κόμματος.

Και παραίτηση

Ο κ. Βασιλακόπουλος, σε δήλωσή του αναφέρει πως «εκφράζοντας δημοσίως την πλήρη διαφωνία μου σε όσα εκφυλιστικά και στερούμενα της όποιας λογικής ή ερμηνείας συμβαίνουν, θέλω να δηλώσω ότι παραιτούμαι από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ». Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο παραίτησης εξετάζει και ένα τουλάχιστον ακόμη μέλος της K.E.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή