Μητσοτάκης: Είναι άπειρος ο Γιώργος

Μητσοτάκης: Είναι άπειρος ο Γιώργος

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθησή του ότι οι κ. Μάνος και Ανδριανόπουλος κατέστρεψαν πλέον την πολιτική τους σταδιοδρομία, αλλά και ότι το ΠΑΣΟΚ θα πληρώσει πολύ ακριβά τη μετεγγραφή αυτή στις επερχόμενες εκλογές, εξέφρασε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Μέγκα ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. O κ. K. Μητσοτάκης επιτίμησε σκληρά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, αποδίδοντάς του έλλειψη σοβαρότητας, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον κ. K. Σημίτη ως συγκροτημένο και δυσκολότερο αντίπαλο. Από την άλλη πλευρά στήριξε τις επιλογές του κ. K. Καραμανλή και απέφυγε κάθε κριτική, παραπέμποντας μετά τις εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι νιώθει διπλή λύπη από την εξέλιξη της συνεργασίας των πρώην στελεχών της Ν.Δ. στο ΠΑΣΟΚ, αφενός γιατί δεν κατέστη δυνατό να παραμείνουν στη Ν.Δ. και αφετέρου γιατί με την επιλογή τους δεν έχουν πλέον πολιτικό μέλλον. Επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος έκανε κάθε προσπάθεια, όπως είπε, για την επάνοδό τους, αρνήθηκε όμως να κάνει περαιτέρω σχόλιο για την τακτική του κ. Καραμανλή στο θέμα αυτό: «H ένταξή τους στο ΠΑΣΟΚ συνιστά μια παρά φύσιν ένωση. Είναι αδιέξοδη για το ΠΑΣΟΚ, που φαίνεται να μην έχει μπούσουλα και γραμμή. Είναι ασόβαρο να λέμε ότι γκρεμίζονται τα κομματικά τείχη και ότι πρόκειται για νέα εποχή για ένα κόμμα- δειγματολόγιο, ένα κόμμα συλλογής απόψεων».

Ο κ. Μητσοτάκης επετέθη με σφοδρότητα στο ΠΑΣΟΚ, που ευαγγελίζεται ο κ. Γ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι ο ίδιος αισθάνεται προσβεβλημένος από την εικόνα του κυβερνώντος κόμματος: «Ενα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία είναι δυνατόν να μην ξέρει τι είναι; Είναι σοσιαλιστικό; Είναι φιλελεύθερο; Δεν μπορεί όλα μαζί. Οι κ. Μάνος και Ανδριανόπουλος ήταν καλοί για τη δική μου κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα αλαλούμ. Εγώ προσωπικά έχω εξαντλήσει τα περιθώρια έκπληξης. Ο,τι κι αν πει αύριο το ΠΑΣΟΚ δεν θα με παραξενέψει. Βλέπω τώρα και τον κ. Παπανδρέου φιλελεύθερο. Μήπως τον εγγράψουμε και σε κάποια κλαδική; Πιστεύω ότι είναι ανέτοιμος».

Ουδέν σχόλιο

Ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο για τον κ. A. Σαμαρά λέγοντας πως ό,τι είχε να πει το είπε: «O κ. Σαμαράς δεν είναι στις τάξεις της Ν.Δ., δεν επέστρεψε. Ηταν καλοδεχούμενη η θέση του για τη στήριξη του κόμματος. Τι θα γίνει μετά τις εκλογές θα το δούμε. Τώρα προέχουν οι εκλογές και η ανάγκη πολιτικής αλλαγής».

Οσον αφορά στο αποτέλεσμα των εκλογών εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η διαφορά της Ν.Δ. θα μεγαλώνει και θα σταθεροποιείται, ενώ δεν θεώρησε πιθανή την προσφυγή εκ νέου στις κάλπες εν όψει της προεδρικής εκλογής: «Το ΠΑΣΟΚ θα έχει τέτοια χάλια μετά τις εκλογές που δεν θα μπορεί να κάνει τίποτε. Φαντάζεσθε ότι οι «μελλοθάνατοι βαρώνοι» την επομένη των εκλογών θα δεχθούν αδιαμαρτύρητα την ήττα; Αλλά και θεωρητικά, αν χάσει η Ν.Δ. το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει με αυτά τα ιδεολογικά χάλια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή