ΠΑΣΟΚ: γκρίνια «πρωτοκλασάτων»

ΠΑΣΟΚ: γκρίνια «πρωτοκλασάτων»

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβληματισμός για τους χειρισμούς του κ. Γ. Παπανδρέου κατά την προεκλογική περίοδο επικρατεί σε μερίδα των κορυφαίων στελεχών, ενώ ορισμένα εξ αυτών δύσκολα κρύβουν την αγωνία τους για τον ρόλο που τους επιφυλάσσει ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την «επόμενη ημέρα», ανεξαρτήτως αποτελέσματος στην αναμέτρηση της 7ης Μαρτίου.

Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, ορισμένοι από τους «πρωτοκλασάτους» αφήνουν να εννοηθεί ότι διαφωνούν με τις συνεχείς αναφορές του κ. Γ. Παπανδρέου για εκ βάθρων αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ. Οπως σημειώνουν, ο κ. Παπανδρέου θα έπρεπε στην παρούσα φάση να επικεντρώσει τον πολιτικό του λόγο στις κυβερνητικές του προτεραιότητες και να ενισχύσει το «πρωθυπουργικό προφίλ» του, προκειμένου να προσελκύσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους η πλειοψηφία των οποίων κινείται στο λεγόμενο «μεσαίο χώρο».

Σοβαρές ενστάσεις

Μάλιστα, σε πρόσφατη συνεδρίαση του κεντρικού εκλογικού επιτελείου του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο μετέχουν τα περισσότερα κορυφαία στελέχη, εκφράστηκαν σοβαρές ενστάσεις όταν συνεργάτες του νέου προέδρου του κυβερνώντος κόμματος πρότειναν μια περιοδεία του στην επαρχία την προσεχή εβδομάδα να επικεντρωθεί στη «συμμετοχική δημοκρατία».

Στο εκλογικό επιτελείο

Παράλληλα, αίσθηση έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η μη συμμετοχή στο εκλογικό επιτελείο, ορισμένων κορυφαίων υπουργών, όπως ο υπουργός Αμυνας κ. Γ. Παπαντωνίου και η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Βάσω Παπανδρέου. Μάλιστα, στον αρχικό σχεδιασμό δεν είχε προβλεφθεί ούτε η παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης κ. A. Τσοχατζόπουλου, αλλά τελικώς ο τελευταίος περιελήφθη στο σχήμα που λειτουργεί στην οδό Μαυρομιχάλη από την περασμένη Δευτέρα κατόπιν επικοινωνίας του με τον κ. Γ. Παπανδρέου. Αντιθέτως, σπανίως φέρεται να εμφανίζεται στα νέα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Πολιτισμού κ. Ευ. Βενιζέλος, που αφιερώνει τον χρόνο του στα υπουργικά του καθήκοντα και την εκλογική του περιφέρεια, παρά το γεγονός ότι έχει περιληφθεί στο κεντρικό εκλογικό επιτελείο.

Μάλιστα, το βαρύ κλίμα επιτείνει το γεγονός ότι υπάρχουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες συγκεκριμένο «κέντρο» δημιουργεί κλίμα που ευνοεί συγκεκριμένες υποψηφιότητες σε μια σειρά από μεγάλες εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκαν και χθες οι αντιδράσεις μεσαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην πρωτοβουλία του κ. Γ. Παπανδρέου να περιλάβει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τους κ. Στ. Μάνο και Ανδρ. Ανδριανόπουλο.

Χθες το μέλος της K.E. κ. Χρ. Λιακόπουλος σε συνέντευξή του (στην εφημερίδα «Πελοπόννησος») σημείωσε ότι «δημιουργείται σύγχυση με τη συμμετοχή ανθρώπων, οι οποίοι επιμένουν σε πολιτικές οι οποίες είναι θατσερικού τύπου, που όχι μόνο δεν ευνοούν τους εργαζομένους, αλλά σε κάθε περίπτωση επιμένουν ότι οι πολιτικές που μπορούν να εφαρμοστούν σε μια χώρα είναι πολιτικές εκείνες οι οποίες είναι αντικοινωνικές». Ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι «δεν είναι ευχαριστημένος και θεωρεί ότι η προσχώρηση του κ. Ανδριανόπουλου και του κ. Μάνου δεν ήταν μια ευτυχής συγκυρία».

Επίσης, ισχυρές επιφυλάξεις διατύπωσε και ο πρώην διοικητής του IKA κ. Γρ. Σολωμός (στον «Ωμέγα Ράδιο»). O κ. Σολωμός ανέφερε ότι «δεν χωράνε νεοφιλελεύθερες απόψεις στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν νομίζει ότι μπορούν να παίξουν κάποιο ρόλο στη διαμόρφωση μιας πολιτικής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή