Δυσφορία στο ΠΑΣΟΚ – Από το άλμα στον νεοφιλελευθερισμό

Δυσφορία στο ΠΑΣΟΚ – Από το άλμα στον νεοφιλελευθερισμό

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον χιονιά να υπενθυμίζει τα βάρη της καθημερινότητας, τις υστερήσεις του κράτους και τη συνήθη κυβερνητική ολιγωρία, το ΠΑΣΟΚ ζει από την περασμένη Τρίτη τον δικό του νεοφιλελεύθερο παγετό.

Πριν κοπάσει ο άνεμος συσπείρωσης, αισιοδοξίας και μαχητικότητας, που προκλήθηκε από την παπανδρεϊκής εμπνεύσεως μαζική ψηφοφορία για τον νέο αρχηγό, η μεταγραφή Στέφανου Μάνου και Ανδρέα Ανδριανόπουλου επέπεσε ως άλλος χιονιάς, προκαλώντας πολιτικό σοκ. Για τον λαϊκό κόσμο του ΠΑΣΟΚ οι δύο κήρυκες του νεοφιλελευθερισμού αντιπροσωπεύουν το ιδεολογικοπολιτικό «κακό», είναι οι εκφραστές της αντίπερα όχθης.

Οπως προκύπτει από τις αντιδράσεις που σημειώνονται στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, ακόμη και οι πιο φανατικοί του κ. Γιώργου Παπανδρέου δυσκολεύονται να πιουν το πικρό ποτήρι, παρά τα επιχειρήματα περί διεμβολισμού του νεοδημοκρατικού χώρου μέσω των κ. Μάνου και Ανδριανόπουλου. Γενική είναι πάντως η αίσθηση ότι ο κ. Παπανδρέου έλαβε σχεδόν μόνος μια υψηλού εκλογικού ρίσκου απόφαση, η οποία, αντί των προσδοκώμενων εισροών από την Κεντροδεξιά, να προκαλέσει πολλαπλάσιες εκροές προς την Αριστερά.

Οι επιχειρηματίες

Η επιχειρηματική κοινότητα και δη εκείνη που κινείται στην ευρύτερη περιοχή του κράτους παρακολουθεί με αγωνιώδες ενδιαφέρον τον προεκλογικό αγώνα, προσπαθώντας να ανιχνεύσει προθέσεις των δύο νέων ηγετών. Οι προσδοκίες και οι ανησυχίες είναι συνδεδεμένες με τα περίπου 100 δισ. ευρώ, που θα διαχειρισθεί ο ευρύτερος δημόσιος τομέας στην προσεχή τετραετία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή