Παπαρήγα: H Αθήνα, μοχλός πίεσης προς Κύπρο

Παπαρήγα: H Αθήνα, μοχλός πίεσης προς Κύπρο

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αδιάλλακτος αντίπαλος, όχι γενικά του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., αλλά της πολιτικής που εκφράζουν και των ταξικών συμφερόντων που αντιπροσωπεύουν, είναι το KKE», υπογράμμισε χθες η γ.γ. της K.E. του κόμματος κ. Αλέκα Παπαρήγα, παρουσιάζοντας τις θέσεις της τόσο σχετικά με τις εξελίξεις τόσο εν όψει των εκλογών όσο και στο Κυπριακό. «Δίνουμε τη μάχη έχοντας καθαρό το μέτωπο ότι όλα αυτά τα χρόνια είχαμε σταθερή πολιτική γραμμή. Αυτοί που θα μας ψηφίσουν θα το πράξουν όχι από φιλανθρωπία. Θα μας ψηφίσουν και εκείνοι οι οποίοι μπορεί να έχουν αρκετές επιφυλάξεις για ορισμένα πράγματα που λέμε, αλλά καταλαβαίνουν ότι το KKE μπορεί να σταθεί βράχος και στα επόμενα χρόνια για την ανάπτυξη μιας αντεπίθεσης πια και όχι απλώς για να είμαστε στην άμυνα, κολλημένοι στον τοίχο», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε πως οι προτάσεις του KKE για την επίλυση των προβλημάτων δεν παραπέμπουν σ’ ένα αόριστο μέλλον μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας, αλλά είναι και άμεσα εφαρμόσιμες.

Κληθείσα, στη συνέχεια, να σχολιάσει τις επιθέσεις τις οποίες δέχεται το KKE, η κ. Παπαρήγα σημείωσε: «Δεν μας συγχωρούν ότι δεν υπάρχει μικρό ή μεγάλο πρόβλημα των εργαζομένων που να μην είμαστε μπροστά. Δεν μας συγχωρούν κι ένα άλλο. Οτι οι προτάσεις και οι διεκδικήσεις που προβάλλουμε είναι προτάσεις και διεκδικήσεις οι οποίες συγκρούονται με την κυρίαρχη πολιτική. Δεν μας συγχωρούν λοιπόν ότι στις σημερινές συνθήκες, χωρίς να παραιτούμαστε από την πάλη για τον σοσιαλισμό, προτείνουμε μέτρα και στόχους που μπορούν να συσπειρώσουν έναν κόσμο σε εναντίωση και σε ριζική αντίθεση με την κυρίαρχη πολιτική».

Το Κυπριακό

Οσον αφορά το Κυπριακό, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι «ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία προκαλούν ασφυκτική πίεση στα κυπριακά κόμματα. Εμείς», συνέχισε, «κατανοούμε απόλυτα μέσα σε ποιο δύσκολο περιβάλλον βρίσκονται αυτή τη στιγμή και η Προεδρία της Κύπρου και τα κόμματα της Κύπρου, διότι από παντού τους πιέζουν για μία λύση η οποία τίποτα δεν δείχνει ότι θα έχει λειτουργικό και βιώσιμο χαρακτήρα και εν πάση περιπτώσει έστω σε γενικές γραμμές θα βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός ενιαίου κράτους, με ενιαία προσωπικότητα διεθνώς στη βάση οπωσδήποτε της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Χρέος είναι, τουλάχιστον, να είμαστε σε θέση σωστής συμπαράστασης και αλληλεγγύης και να μην αποτελούμε πρόσθετο παράγοντα πίεσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή