O Παπανδρέου υιοθετεί τον νεοφιλελευθερισμό

O Παπανδρέου υιοθετεί τον νεοφιλελευθερισμό

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών της 7ης Μαρτίου είναι εάν θα υπάρχει την επόμενη μέρα στη Βουλή ή όχι «ισχυρή αντιπολίτευση στον νεοφιλελευθερισμό», υπογράμμισε χθες με έμφαση ο πρόεδρος του Συνασπισμού και επικεφαλής του ενωτικού συνδυασμού «Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς» κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος. «O ελληνικός λαός έχει μπροστά του δύο κόμματα εξουσίας που εκπροσωπούν παραλλαγές της ίδιας πολιτικο-ιδεολογικής κατεύθυνσης του νεοφιλελευθερισμού. Κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά τόσο καθαρά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος και συνέχισε: «Ούτε η Ν.Δ. θα φέρει την αλλαγή ούτε η Δημοκρατική Παράταξη του κ. Παπανδρέου θα φέρει την πρόοδο. Και οι δύο εκπροσωπούν σήμερα στην Ελλάδα τον νεοφιλελευθερισμό, επιφυλάσσοντας στους πολίτες ακόμα δυσκολότερες ημέρες».

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο πρόεδρος του ΣΥόσον αφορά τις εξελίξεις οι οποίες σημειώνονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. «O κ. Παπανδρέου έκανε το αποφασιστικό βήμα. Με μία έννοια διάβηκε τον ιδεολογικό Ρουβίκωνα, υιοθετεί ανοιχτά τον επιθετικό νεοφιλελευθερισμό και προσπαθεί να τον εμφανίσει ως την πρόοδο, ως τις νέες ιδέες. Προαναγγέλλει την αλλαγή τίτλου με προφανή στόχο να απαλλαγεί από τον σοσιαλιστικό προσδιορισμό του ΠΑΣΟΚ. Καλεί τους κυρίους Μάνο και Ανδριανόπουλο, τους πιο γνήσιους και συνεπείς εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα για να συμβολίσει πολύ καθαρά την κατεύθυνσή του».

Δαμανάκη – Ανδρουλάκης

Για τον κ. Ανδρουλάκη είπε ότι «δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την Αριστερά για να δικαιολογήσει όλες τις μεταπηδήσεις του» και αναφερόμενος στην κ. Δαμανάκη σημείωσε: «Αποτελεί ειδική περίπτωση. Είναι ολοφάνερο ότι εκεί κυριαρχεί ένας παραγοντισμός, ένας καριερισμός. Πρόκειται περί σοβαρού ζητήματος πολιτικής ηθικής, πολιτικο-ιδεολογικής μεταλλαγής και παραγοντισμού χωρίς αρχές».

Σχετικά, τέλος, με το Κυπριακό, ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι «ασκούνται πιέσεις κυρίως από τις ΗΠΑ», για να προσθέσει ότι «το Κυπριακό δεν μπορεί να γλιστρήσει σε διαδικασίες τετραμερούς, υπό την επιδιαιτησία των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, πρόβλημα πρωτίστως του OHE, αλλά και της E.E.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή