Παπανδρέου: Μισθοί στο 90% της E.E.

Παπανδρέου: Μισθοί στο 90% της E.E.

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο δίλημμα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης αναφέρθηκε σε ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε για τη λήψη μέτρων ενίσχυσης των αγροτών που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία και αιτιολόγησε την επιλογή του να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τους κ. Στ. Μάνο και Ανδρ. Ανδριανόπουλο.

Ο κ. Παπανδρέου εμφανίσθηκε να έχει το βλέμμα στραμμένο κυρίως προς τους αναποφάσιστους στους οποίους έθεσε το ερώτημα «ποιος μπορεί να οικοδομήσει τη νέα Ελλάδα, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη ή η παράταξη της μοιρολατρίας;». Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να αυξήσει τη συσπείρωση της εκλογικής του βάσης, μέσω της μεγάλης κινητοποίησης που είχε προηγηθεί της συγκέντρωσης. Σύμφωνα με τοπικά στελέχη, η συγκέντρωση ήταν μεγαλύτερη των αντίστοιχων του κ. K. Σημίτη στο παρελθόν, αλλά κατώτερη των προσδοκιών της Χαριλάου Τρικούπη, λόγω και της κακοκαιρίας.

Στην ομιλία του, ο κ. Παπανδρέου άσκησε δριμεία κριτική στη Ν.Δ., την οποία κατηγόρησε ως βαθιά συντηρητικό κόμμα, θέτοντας το ερώτημα πού θα βρισκόταν σήμερα η Ελλάδα και η Κύπρος, «εάν τους ακούγαμε». Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις πρόσφατες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή και δεσμεύθηκε για άμεση καταγραφή των ζημιών και καταβολή του 50% των αποζημιώσεων μέχρι το Πάσχα και του υπολοίπου μέχρι τα τέλη Μαΐου. Τέλος, ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στους κ. Ανδριανόπουλο και Μάνο, σημείωσε πως ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο της δημοκρατικής παράταξης. Παρών στην ομιλία του κ. Παπανδρέου ήταν και ο Σουηδός πρωθυπουργός κ. Γκ. Πέρσον, ο οποίος ζήτησε από τους Ελληνες πολίτες «να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο».

Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Εν τω μεταξύ, χθες το μεσημέρι ο κ. Γ. Παπανδρέου απηύθυνε ομιλία στους εργαζομένους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και παρουσίασε συγκεκριμένους στόχους του οικονομικού του προγράμματος. O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύθηκε για αύξηση μισθών και παραγωγικότητας στο 90% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, αύξηση της απασχόλησης στο 62% του ενεργού πληθυσμού, διπλασιασμό των δαπανών για την αύξηση της απασχόλησης μέσω ειδικών προγραμμάτων και μείωση της κοινωνικής ανεργίας στο 6% και της ανεργίας των γυναικών στο 8%. Παράλληλα, o κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα επιμείνει στη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στα εξοπλιστικά προγράμματα, όχι μόνο με την υποχρεωτική δέσμευση ποσοστών ελληνικής συμμετοχής σε κάθε προκήρυξη, αλλά και με την υπογραφή δεσμευτικών συμφωνιών με υποκατασκευαστές πριν από την υπογραφή της κύριας σύμβασης. Τέλος, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να διασφαλίσει ότι «δεν θα δημιουργηθούν νέοι μη προνομιούχοι, λόγω της παγκοσμιοποίησης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή