ΣΥΝ: Αποζημιώστε άμεσα τους αγρότες

ΣΥΝ: Αποζημιώστε άμεσα τους αγρότες

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση λήψη συγκεκριμένων μέτρων, για την ανακούφιση του αγροτικού κόσμου από τις ζημιές τις οποίες υπέστησαν εξαιτίας των πρόσφατων ακραίων καιρικών φαινομένων, ζήτησε χθες ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. N. Κωνσταντόπουλος, καταθέτοντας παράλληλα προτάσεις για τη συνολικότερη αναδιάρθρωση της αγροτικής πολιτικής.

«Ζητάμε αμέσως τώρα, πρώτον, να υπάρξει αναστολή χρεών και οφειλών για τους αγρότες που καταστράφηκαν, δεύτερον, αποζημίωση 100% για τις υποδομές, τρίτον, πλήρη αποζημίωση για τη σοδειά και τα προϊόντα τους, και τέταρτον, μηδενικά επιτόκια για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος από χθες πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία.

«Φυσικές καταστροφές θα υπάρξουν και μετά τις 8 του Μάρτη. Εμείς ξέρουμε ότι θα χρειαστεί να αγωνιστούμε και να φωνάξουμε για να στηρίξουμε τον αγροτικό κόσμο. Ακόμα δεν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις που τους έταξαν από τις προηγούμενες καταστροφές», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥκαι επικεφαλής του συνδυασμού «Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς» επισήμανε ότι «ή θα υπάρξει αποφασιστική στήριξη των αγροτών ή θα ανακυκλώνεται η απόγνωση, η εγκατάλειψη και η υπερχρέωση. O ΕΛΓΑ έχει αποστολή να καλύπτει τις καταστροφές. Αντί όμως να είναι στήριγμα για τους αγρότες, έχει γίνει εργαλείο εμπαιγμού των αγροτών. Από τον ΕΛΓΑ, έτσι όπως λειτουργεί σήμερα, οι αγρότες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα. Το ίδιο συμβαίνει και με το υπουργείο Γεωργίας».

Και ο κ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος σήμερα επισκέπτεται την Καρδίτσα, τόνισε: «Οι αγρότες δεν πληρώνουν μονάχα τα σπασμένα των καιρικών συνθηκών. Πληρώνουν εξακολουθητικά την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης».

Το συνταξιοδοτικό

Στο μεταξύ, σε πτυχές της οικονομικής – κοινωνικής πολιτικής του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίες αφορούν κυρίως το συνταξιοδοτικό, αναφέρθηκε ο υποψήφιος B΄ Πειραιά του ΣΥκ. Π. Λαφαζάνης, ασκώντας έντονη κριτική σε επιλογές του κ. Γ. Παπανδρέου.

«Η νέα παράταξη των Γ. Παπανδρέου, Στ. Μάνου και A. Ανδριανόπουλου», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λαφαζάνης, «στην ουσία επαναφέρει σταδιακά το καταδικασμένο «πακέτο Γιαννίτση» στο Ασφαλιστικό, την ώρα που η Ν.Δ. μας γυρίζει πίσω στην πλήρη εφαρμογή του απαράδεκτου νόμου Σιούφα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή