Εξαφανίστηκαν στον χιονιά

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τακτική της ολομέτωπης και προσωπικής επίθεσης στους κ. K. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου επέλεξε, χθες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. K Καραμανλής με αφορμή την ολιγωρία των κρατικών υπηρεσιών στην πρόσφατη κακοκαιρία. Χρησιμοποίησε μάλιστα άκρως απαξιωτικές φράσεις, καταλογίζοντας ευθέως στον πρωθυπουργό ότι «εξαφανίστηκε για να μη φαίνεται και να μη θυμίζει ποια συνέχεια υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ», ενώ για τον κ. Παπανδρέου είπε ότι «δεκατέσσερα χρόνια υπουργός έμοιαζε το Σαββατοκύριακο να πληροφορείται για πρώτη φορά τον τρόπο λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού».

Από την αρχή της χθεσινής ομιλίας του στην Αργυρούπολη ήταν εμφανές ότι κεντρικός στόχος του κ. Καραμανλή ήταν να εξηγήσει τι εννοεί, όταν επαναλαμβάνει τις τελευταίες ημέρες τον όρο «σύστημα ΠΑΣΟΚ». «Λυπάμαι πραγματικά για την ταλαιπωρία που υποστήκατε και συμμερίζομαι απόλυτα την αγανάκτησή σας», είπε και απέδωσε «την απαράδεκτη κατάσταση που προκλήθηκε στην ανεπάρκεια του κράτους, στο έλλειμμα κοινωνικής πολιτικής και στη διαχειριστική αντίληψη της εξουσίας των σημερινών κυβερνώντων». «Βρέθηκα κι εγώ, όπως δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, μέσα στο πρόβλημα των τελευταίων ημερών» προσέθεσε και καταλόγισε στην κυβέρνηση αναποτελεσματικότητα, αλλά και ότι επεχείρησε να μεταθέσει τις ευθύνες της στους πολίτες. O κ. Καραμανλής επιστράτευσε και την προσωπική του εμπειρία από το Σαββατοκύριακο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «γνωρίζω καλά τι θα πει να μην έχει νερό μια οικογένεια που μεγαλώνει παιδιά» και κατήγγειλε τις αρμόδιες υπηρεσίες για «ψέματα που με τόσο κυνισμό ειπώθηκαν, καθώς έφτασαν στο σημείο να τρέχουν οι βρύσες μας μαύρο νερό και η κυβέρνηση να μας λέει «καλό είναι, πιείτε το»».

Η Αττική Οδός

Με ανάλογους τόνους επέκρινε τις αρμόδιες αρχές και για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού, «που προβλήθηκε σχεδόν ως αυτονόητη λύση», ενώ ακόμη πιο καυστικός ήταν για όσα συνέβησαν στην Αττική Οδό και στο «Ελ. Βενιζέλος». «Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο χιονιάς ήταν σπάνιος για τα δεδομένα μιας μεσογειακής χώρας και ότι κάποια προβλήματα είναι αναπόφευκτα», τόνισε, αλλά αμέσως μετά αναρωτήθηκε «αν είναι αυτονόητο να κλείνει η πιο ακριβοπληρωμένη οδός της χώρας, να βάζει λουκέτο το πανάκριβο αεροδρόμιο, να μένουν ολόκληρες περιοχές χωρίς ρεύμα για τρία 24ωρα, να παραλύει το δίκτυο ύδρευσης και να μη λειτουργούν τα τηλεφωνικά κέντρα των αρμόδιων υπηρεσιών». «Είκοσι χρόνια στην εξουσία ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν», επεσήμανε ο κ. Καραμανλής και, επιτιθέμενος και στον κ. Γ. Παπανδρέου, υπογράμμισε πως «ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε εν μέσω της κακοκαιρίας να ρωτά τους εγκλωβισμένους πολίτες «αν μπορεί να κάνει κάτι η Πολιτεία», λες και εκείνοι έπρεπε να δώσουν απαντήσεις…».

«Αυτή είναι η δήθεν «ισχυρή Ελλάδα» του κ. Σημίτη και του κ. Παπανδρέου, αυτή είναι η υπευθυνότητά τους, τι απαντούν στους πολίτες που πληρώνουν πανάκριβα διόδια και τι έχουν να πουν για τη δυσφήμιση που υπέστη η χώρα», κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ., εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι «από την 8η Μαρτίου το σύστημα ΠΑΣΟΚ θα μπει στο περιθώριο της Ιστορίας»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή