O Τσοβόλας καταγγέλλει εταιρείες δημοσκοπήσεων

O Τσοβόλας καταγγέλλει εταιρείες δημοσκοπήσεων

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κ. Δ. Παπαγγελόπουλο, κατευθύνεται σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ κ. Δ. Τσοβόλας, προκειμένου να ζητήσει τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας με αντικείμενο την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων. O κ. Τσοβόλας, με δηλώσεις του στην «K», καταγγέλλει ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων -στη συντριπτική τους πλειονότητα- έχουν άμεση οικονομική εξάρτηση από το ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτόν τον λόγο διεξάγουν δημοσκοπήσεις με αποκλειστικό γνώμονα το πολιτικό κέρδος του κυβερνώντος κόμματος εις βάρος, κυρίως, του ΔΗΚΚΙ. O κ. Τσοβόλας τονίζει ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν αποκομίσει πολλά χρήματα από τα υπουργεία καθ’ όλη τη χρονική περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτόν τον λόγο λειτουργούν ως αιχμή του δόρατος της κυβερνητικής προπαγάνδας. Οπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να λεηλατήσει το κόμμα του και γι’ αυτό με πλαστές δημοσκοπήσεις προσπαθεί να προσδώσει χαρακτήρα «χαμένης ψήφου» στην επιλογή των πολιτών για το ΔΗΚΚΙ.

«Μπορεί οι αντιεπιστημονικές και χωρίς έλεγχο από κάποιο θεσμικό όργανο δημοσκοπήσεις», συνεχίζει ο κ. Τσοβόλας, «να μη συνιστούν κλασικό ποινικό αδίκημα, αλλά είναι χαρακτηριστική υπόθεση εξαπάτησης, απάτης, με σκοπό την πολιτική ζημιά εις βάρος του ΔΗΚΚΙ στις εκλογές της 7ης Μαρτίου, όπως εξάλλου συνέβη και το 2000». Μάλιστα ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ προτίθεται να ζητήσει από τον κ. Παπαγγελόπουλο να κληθούν ειδικοί εμπειρογνώμονες από χώρες του εξωτερικού, οι οποίοι θα μελετήσουν το κατά πόσον οι δημοσκοπήσεις διεξάγονται με επιστημονικές μεθόδους, διεθνώς παραδεκτές ή είναι εν πολλοίς στημένες.

Σε άλλες δηλώσεις που έκανε χθες επί του θέματος, ο κ. Τσοβόλας υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται από κάποιους διαπλεκόμενους μηχανισμούς, με στόχο τη νόθευση της λαϊκής βούλησης και τον εγκλωβισμό των πολιτών στο νεοφιλελεύθερο δικομματικό σύστημα.

Σε ό,τι αφορά τις δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις, (Alco 2,9% και MetroAnalysis 2,7% υπέρ της Ν.Δ.) στο ΠΑΣΟΚ μιλούν για «κάθε μέρα και καλύτερα», ενώ στη Ρηγίλλης αναφέρονται σε «σταθερό και μη αναστρέψιμο προβάδισμα», χωρίς να λείπουν και τα σχόλια τα οποία -εμμέσως πλην σαφώς- αμφισβητούν την εγκυρότητα ορισμένων στοιχείων των ερευνών, χωρίς, όμως, να θέτουν εν αμφιβόλω την ειλικρίνεια των εταιρειών. O εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Θ. Ρουσόπουλος, μιλώντας χθες για τις δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις, κράτησε ισορροπίες, αλλά δεν άφησε ανέγγιχτες τις εταιρείες. Ετσι θύμισε ότι ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε προ ημερών (στον «Αλφα»), ότι «θα δείτε σε λίγες μέρες, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά», καθώς και το ότι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, την περασμένη Κυριακή, έλεγαν «θα δείτε σε λίγες μέρες ότι οι δημοσκοπήσεις θα είναι καλές για μας». «Αναρωτιέμαι για τις… μαντικές ικανότητες τις οποίες έχουν και αναρωτιέμαι αν πράγματι έγιναν δημοσκοπήσεις το τριήμερο, που κανείς δεν μπορούσε να βγει ούτε έξω από το σπίτι του. Δεν αμφισβητώ ευθέως εταιρείες ή δημοσκοπήσεις, αναρωτιέμαι, θέτω ερωτήματα. H Νέα Δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτε». Κατά τον γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της Ν.Δ. κ. Γ. Σουφλιά «η Νέα Δημοκρατία 20 ημέρες προ των εκλογών διατηρεί ένα ασφαλές προβάδισμα 3 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ θυμίζω ότι στα μέσα του Ιανουαρίου η διαφορά ήταν μεταξύ 2,2 και 2,4%. Συνεπώς, με τη φιέστα της εκλογής, τα πυροτεχνήματα των υποσχέσεων και συνεργασιών, το ΠΑΣΟΚ έκανε πολύ θόρυβο για το τίποτα».

Για τον υπουργό Αμύνης κ. Γ. Παπαντωνίου, «το ΠΑΣΟΚ ανήκει σε μια ευρύτερη δεξαμενή κεντροαριστερών ψηφοφόρων, τους οποίους εκπροσωπεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά έχει δίπλα του πολλές δεξαμενές». Τέλος, κατά τον υπουργό Ανάπτυξης κ. A. Τσοχατζόπουλο «η διαφορά μειώνεται συνεχώς και το ΠΑΣΟΚ έχει τη δυνατότητα να κόψει πρώτο το νήμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή