Το θρίλερ των έργων απειλεί τους Αγώνες

Το θρίλερ των έργων απειλεί τους Αγώνες

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To θρίλερ των ολυμπιακών έργων καλά κρατεί και κατά τα φαινόμενα θα περάσουν άπρακτες και οι τρεις εναπομείνασες προεκλογικές εβδομάδες. Οι όποιες λύσεις θα αντιμετωπισθούν από την επόμενη κυβέρνηση, όπως διεφάνη στη χθεσινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής, η οποία συνήλθε σε κλίμα βαρύ λόγω των εμφανών πια καθυστερήσεων και υπό το βάρος πιέσεων της ΔΟΕ, η οποία με επιστολή της απαιτούσε νέες δεσμεύσεις για την έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων στο Ολυμπιακό Στάδιο και ειδικώς για τον πολυσυζητημένο και πανάκριβο θόλο του Σαντιάγκο Καλατράβα.

Σε χθεσινή συνέντευξη στην ελληνική υπηρεσία του BBC ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ κ. Ντένις Οσβαλντ απέφυγε να προβλέψει αν θα ολοκληρωθεί το έργο, για να προσθέσει ότι «οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν με επιτυχία και χωρίς τον θόλο». H κυβέρνηση από την πλευρά της επανέλαβε τις συνήθεις προγνώσεις για ολοκλήρωση των έργων, αν και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΕΧΩΔΕ αποδέχθηκαν ότι το εργοτάξιο ατόνησε για κάποιο διάστημα. O υπουργός Πολιτισμού πάντως αποδέχθηκε ότι η αρμόδια κοινοπραξία (Γκαντζούλας – Ιντρακόμ Κατασκευές – ΔΙΕΚΑΤ – Μοχλός) δήλωσε αδυναμία κατασκευής της στέγης του κολυμβητηρίου, ενώ η κ. Βάσω Παπανδρέου υποστήριξε ότι στις αρχές Μαρτίου νέος ανάδοχος θα αναλάβει το έργο της Μαραθώνιας διαδρομής. Σ’ αυτό το κλίμα προβληματικών καθυστερήσεων ο κ. K. Καραμανλής θα ενημερωθεί σήμερα από την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή