Πλειοδοσία από ΠΑΣΟΚ σε συντάξεις

Πλειοδοσία από ΠΑΣΟΚ σε συντάξεις

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκρίνοντας τον ενθουσιασμό του ηλικιωμένου ακροατηρίου του με το πάθος των νεολαίων του κόμματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου μίλησε χθες σε εκπροσώπους της τρίτης ηλικίας στο A΄ ΚΑΠΗ Ηλιούπολης. Σε μία επίσκεψη, με έντονο το «τηλεοπτικό στοιχείο», ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για σταδιακή αύξηση των συντάξεων και επανέλαβε ότι «δεν αρκούν μόνον οι αυξήσεις αλλά και η αντιμετώπιση των συνταξιούχων από το κράτος με αξιοπρέπεια και σεβασμό», τον οποίο και έθεσε ως πρώτο στόχο της κυβέρνησής του. O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέδειξε τη «συνέχεια» του Κόμματος, αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου και την ίδρυση των ΚΑΠΗ αλλά και στον κ. K. Σημίτη και τα υλοποιούμενα με ευρωπαϊκούς πόρους προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι». Αναγνώρισε ότι τα χρήματα που δίδονται για τις συντάξεις δεν είναι αρκετά, αλλά δεσμεύθηκε ότι πέραν των αυξήσεων που προβλέπονται στο πρόγραμμα, «θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες από την ανάπτυξη της οικονομίας για μεγαλύτερη στήριξη των εισοδημάτων».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, τα κατώτατα όρια συντάξεων θα αυξάνονται την προσεχή τετραετία κατά 5%, οι αυξήσεις των υπολοίπων συντάξεων θα είναι τουλάχιστον πάνω από τον πληθωρισμό και, μέχρι το 2008, το ΕΚΑΣ θα διαμορφωθεί στα 200 ευρώ, η σύνταξη του ΟΓΑ στα 300 ευρώ και η κατώτατη σύνταξη του IKA (μαζί με το ΕΚΑΣ) στα 700 ευρώ.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης σε δράσεις όπως: H δημιουργία «άτυπων» βρεφονηπιακών σταθμών σε σπίτια, στις γειτονιές με ενεργό ρόλο των συνταξιούχων που θα μπορούν να φυλάττουν τα παιδιά? η οικονομική στήριξη των οικογενειών που έχουν μέλη τρίτης ηλικίας? η εισαγωγή του θεσμού του Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη με αντικείμενο την τρίτη ηλικία? η δημιουργία ανοικτού πανεπιστημίου όπου οι συνταξιούχοι θα μπορούν να φοιτούν διά αλληλογραφίας? η εισαγωγή υπολογιστών και internet στα ΚΑΠΗ (!) και η υιοθέτηση εβδομάδας αφιερωμένης στην τρίτη ηλικία κατά τη διάρκεια του έτους.

Μετά το ΚΑΠΗ, ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε στο σπίτι της, όπου και δέχεται τις υπηρεσίες από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, την 80χρονη Αθανασία Οχανίδου, η οποία δήλωσε ότι είχε γνωρίσει τον 12ετή, τότε, πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όταν και η ίδια ήταν μετανάστης στο Τορόντο του Καναδά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή