Καραμανλής με Γιάννα για έργα και τεστ

Καραμανλής με Γιάννα για έργα και τεστ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους χαμηλούς τόνους, όσον αφορά την πορεία της ολυμπιακής προετοιμασίας, προτίμησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλής, σε δηλώσεις του μετά τη χθεσινή συνάντηση με την πρόεδρο της «Αθήνα 2004» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι από πλευράς κυβέρνησης σημειώθηκαν σοβαρές καθυστερήσεις, ενώ σήμερα ακόμη υπάρχουν προβλήματα», δήλωσε ο κ. Καραμανλής ο οποίος πρόσθεσε «όμως τώρα δεν είναι η ώρα της κριτικής. Είναι η ώρα να διοργανώσουμε τους καλύτερους, τους ασφαλέστερους Αγώνες που έγιναν ποτέ από την αναβίωσή τους και μετά».

«Μας χωρίζουν μόλις 177 ημέρες από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και αυτόν το χρόνο πρέπει να τον αξιοποιήσουμε στο έπακρο για να πετύχουμε», ανέφερε και κατέληξε: «Πρέπει να πετύχουμε τον εθνικό στόχο. Και θα τον πετύχουμε όλοι μαζί με σκληρή δουλειά, με συνέπεια, με υπευθυνότητα. Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι θα ανταποκριθούμε στην ιστορική αυτή πρόκληση με απόλυτη επιτυχία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής έδειξε ενδιαφέρον για όλες τις πτυχές της διοργάνωσης, ενώ ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες για τις δοκιμαστικές διοργανώσεις (test events), την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας (πραγματοποιείται στην Ολυμπία στις 25 Μαρτίου) και την πρόοδο των κρίσιμων έργων. H ενημέρωση διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, ενώ προηγουμένως ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφτηκε για λίγα λεπτά το χώρο, όπου συνεδρίαζε το Συμβούλιο Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγώνων, επικεφαλής του οποίου είναι ο εντεταλμένος σύμβουλος της «Αθήνα 2004» Μάρτον Σίμιτσεκ.

Κλίμα ανησυχίας

Με δηλώσεις του από την Θεσσαλονίκη – και παρά το γενικό κλίμα ανησυχίας για την πορεία κρίσιμων έργων και τομέων της διοργάνωσης – ο υπουργός Πολιτισμού κ. Ευ. Βενιζέλος επανέλαβε όσα επιμένει να υποστηρίζει τις τελευταίες ημέρες. «Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι όλα είναι υπό έλεγχο και ο ελληνικός τεχνικός κόσμος, οι Ελληνες μηχανικοί, οι Ελληνες εργαζόμενοι είναι σε θέση να ολοκληρώσουν τα πάντα, τα οποία είναι άλλωστε, στο μεγαλύτερο τους μέρος ήδη έτοιμα, κατά δε το υπόλοιπο ολοκληρώνονται σε εβδομάδες ή ελάχιστους μήνες, πολύ πριν από τους Αγώνες και εντός των χρονοδιαγραμμάτων», δήλωσε. O ίδιος επιμένει να κάνει λόγο για «κλίμα τεχνητής ανησυχίας».

Εν τω μεταξύ, θέμα προέκυψε στην «Αθήνα 2004», με την κ. Αγγελοπούλου να αποπέμπει τον διευθυντή του γραφείου του κ. Γ. Σπανουδάκη, διευθύνοντος συμβούλου της Οργανωτικής Επιτροπής. Πρόκειται για τον κ. Γ. Γερόλυμπο ο οποίος, σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε χθες η εφημερίδα «Φίλαθλος», φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση με αμερικανική εταιρεία, στην οποία είχε υποσχεθεί ότι μπορεί να μεσολαβήσει προκειμένου να αναλάβει έργα ασφαλείας για τους Αγώνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή