Αδιατάρακτοι οι δείκτες – Σταθερό προβάδισμα Ν.Δ. δίνει η VPRC

Αδιατάρακτοι οι δείκτες – Σταθερό προβάδισμα Ν.Δ. δίνει η VPRC

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις δημοσκοπήσεις να οδεύουν προς την απαγόρευση δίδοντας σαφές προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, ο εκλογικός αγώνας εισέρχεται στην τελική ευθεία, χωρίς όμως ακόμη να έχουν προσδιορισθεί οι κανόνες ενός ελεύθερου δημοκρατικού διαλόγου. Και στη χθεσινή δεύτερη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των δύο μεγάλων κομμάτων, το ΠΑΣΟΚ επέδειξε εξαιρετική δυσκαμψία και επιφυλακτικότητα στο θέμα του περιεχομένου των τηλεοπτικών συζητήσεων μεταξύ των κ. Παπανδρέου και Καραμανλή και άρνηση αντιπαράθεσης με τα μικρότερα κόμματα της Αριστεράς.

Οι κ. Ρουσόπουλος και Αθανασάκης αποδέχθηκαν κατά βάση δύο τηλεοπτικές «μονομαχίες», αλλά δεν κατέληξαν σε πλήρη συμφωνία. O πρώτος πρότεινε δύο ελεύθερες συζητήσεις σε πέντε θεματικές ενότητες και με τους δημοσιογράφους να έχουν τη δυνατότητα επανάληψης των ερωτημάτων όταν δεν λαμβάνουν επαρκή απάντηση και ο δεύτερος επιφυλάχθηκε να απαντήσει σήμερα. Την ίδια στιγμή οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό τους από τον διάλογο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Κωνσταντόπουλος έθεσε θέμα πλουραλισμού και ζήτησε σύγκληση της διακομματικής επιτροπής να εξετάσει το πρόβλημα.

Γενική είναι, πάντως, η εντύπωση ότι ένας ελεύθερος δημοκρατικός, χωρίς δεσμά και περιορισμούς, διάλογος θα ανταποκρινόταν πληρέστερα στον χαρακτήρα του πολιτεύματος.

Το ένατο κύμα του βαρόμετρου

Το ένατο και τελευταίο κύμα του εκλογικού βαρομέτρου που διενεργεί η VPRC για λογαριασμό του ΣΚΑΪ 100,3 καταδεικνύει σαφή, σταθερή και αδιατάρακτη κατεύθυνση του εκλογικού σώματος προς τη Νέα Δημοκρατία. Σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, το βαρόμετρο φέρει το ΠΑΣΟΚ να απέχει πέντε ποσοστιαίες μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία. H καταγεγραμμένη τάση του εκλογικού σώματος δείχνει να μην επηρεάζεται από πολιτικές κινήσεις, όπως η αμφίπλευρη διεύρυνση του κ. Παπανδρέου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 50% διατυπώνει αρνητική γνώμη για τη συμμετοχή των κ. Μάνου και Ανδριανόπουλου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή