ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑ THN ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ

Επιστρατεύονται οι μυστικές υπηρεσίες της Ευρώπης

Τη στενή συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών και δυνάμεων ασφαλείας των κρατών-μελών της Ενωσης με σκοπό την καλύτερη περιφρούρηση μεγάλων αθλητικών συναντήσεων, ενέκρινε χθες το Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης στις Βρυξέλλες, ενώ τα μέτρα θα εφαρμοσθούν για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Πορτογαλίας, τον Ιούνιο και, φυσικά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Αύγουστο. Βάσει της συμφωνίας, η οποία μάλιστα συμπυκνώνεται σε 12σέλιδο εγχειρίδιο καθοδήγησης των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας, είναι η συνεργασία των υπηρεσιών η οποία θα αρχίζει έξι μήνες πριν από την έναρξη του μεγάλου αθλητικού γεγονότος, με την από κοινού αξιολόγηση των κινδύνων και ενδεχόμενων απειλών. Εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα υπάρχει δυνατότητα για προσωρινή επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα του κράτους-μέλους με την υπόλοιπη Ενωση, ενώ τα κράτη-μέλη θα μπορούν, κατόπιν αιτήματος, να αποστέλουν στελέχη των υπηρεσιών τους στη χώρα όπου διοργανώνεται η αθλητική συνάντηση.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ TH ΛΕΣΒΟ

Επίθεση κατά Καραμανλή

Υπό το βάρος των νέων δημοσκοπήσεων που θέλουν το προβάδισμα της Ν.Δ. να διευρύνεται, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, από τη Λέσβο, εξαπέλυσε χθες, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της «K» Γ. Τερζής, δριμεία επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. K. Καραμανλή. «O πρόεδρός της δεν εκφράζει τη νέα εποχή και το πνεύμα της», «αναβιώνει τον λαϊκισμό και τον μηδενισμό που χαρακτήριζε τη Ν.Δ. πριν από 20 χρόνια και δεσμεύεται για την επιστροφή στο χθες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. O κ. Παπανδρέου έθεσε 3 διλήμματα ενόψει των εκλογών («την πρόοδο ή την αναβίωση του παρελθόντος, την ενίσχυση ή την αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, την πολιτική αλλαγή που επαγγέλλεται η Ν.Δ. ή την αλλαγή παντού για την οποία μιλάω εγώ»). Στο υπόλοιπο της ομιλίας του, επέμεινε στην άρση των διαχωριστικών γραμμών καλώντας τους προοδευτικούς πολίτες, τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. και τη νεολαία να ενισχύσουν το ΠΑΣΟΚ. Παρά την κριτική που ασκήθηκε για την 4ετή ανασφάλιστη εργασία των ανέργων νέων, ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στο μέτρο προσθέτοντας, βέβαια, ότι «θα διασφαλίζονται οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας». Παράλληλα, εμφανίστηκε αποφασισμένος για ρήξεις με τη δεδομένη κατάσταση στην αγορά εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είμαι διατεθειμένος να κάτσω με σταυρωμένα χέρια» και κάνοντας λόγο για «ακαταπόνητο αγώνα και τολμηρές αποφάσεις για τη μείωση της ανεργίας».

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ O K. ΣΗΜΙΤΗΣ

Ικανοποιημένος από το τραμ

Αν και οι εργασίες του τραμ προχωρούν με αρκετά αργούς ρυθμούς, εν τούτοις ο πρωθυπουργός, που επισκέφθηκε χθες τη Γλυφάδα και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του τραμ, δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών κατασκευής. Συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταφορών κ. Χρίστο Βερελή και τη διοίκηση της TPAM Α.Ε.,επιβιβάστηκε σε συρμό -που πραγματοποιεί δοκιμαστικές διαδρομές- και πήγε μέχρι το αμαξοστάσιο του τραμ στο Ελληνικό. Αμέσως μετά ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε στη σημασία που θα έχει το έργο, λέγοντας ότι θα έχει ολοκληρωθεί την 1η Ιουνίου, οπότε και θα αρχίσει η εμπορική του εκμετάλλευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή