Τσοβόλας: Να ελέγχονται τα γκάλοπ

Τσοβόλας: Να ελέγχονται τα γκάλοπ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θέση του ότι οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες πληρώνουν τα χρήματα των δημοσκοπήσεων προκειμένου ως αντάλλαγμα να παίρνουν τα μεγάλα έργα με αδιαφανείς διαδικασίες, εξέφρασε χθες ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ κ. Δ. Τσοβόλας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ακόμη κι αν δεν καταφέρει το κόμμα του να πάρει το απαιτούμενο 3% και να εισέλθει στη Βουλή στις εκλογές, το ΔΗΚΚΙ θα συνεχίσει την πολιτική του πορεία.

Ο κ. Τσοβόλας, σχολιάζοντας την άποψη ότι ενώ όλα τα κόμματα έχουν θίξει το θέμα των δημοσκοπήσεων εντούτοις κανένα δεν είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη, είπε πως αυτό δεν το τόλμησε κανείς, διότι «εδώ βάζεις το χέρι στη φωτιά, αφού τα MME έχουν μεγάλη δύναμη». Οπως εξήγησε, με αυτή του την κίνηση προσδοκά την ενεργοποίηση δημοσιογράφων, του ελληνικού λαού και κάποιων κομμάτων ή και μεμονωμένων στελεχών των κομμάτων, «που ενώ στο παρασκήνιο, στο καφενείο της Βουλής ή οπουδήποτε αλλού το συζητάνε, δεν τολμάνε να το θίξουν δημόσια γιατί καίει».

Οι δημοσκοπήσεις

Ερωτηθείς εάν επηρεάζονται αρνητικά κατά την εκτίμησή του οι ψηφοφόροι από τις δημοσκοπήσεις, που δίνουν στο ΔΗΚΚΙ ποσοστά περί το 1 – 2%, απάντησε πως γι’ αυτό ακριβώς τις πληρώνουν και τις δημοσιεύουν χωρίς να ελέγχονται από κανένα θεσμικό αδιάβλητο όργανο ως προς τον επιστημονικό και αντικειμενικό τρόπο διεξαγωγής, κάτι που αποτελεί εξαίρεση μόνο για την Ελλάδα. Σε όλες τις άλλες χώρες, συνέχισε ο κ. Τσοβόλας, δεν επιτρέπεται δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων πριν ελεγχθεί από θεσμικό όργανο, το οποίο τις εξετάζει.

Απαντώντας στο ερώτημα πώς τεκμηριώνονται οι καταγγελίες του, απάντησε ότι το απόρρητο δεν ισχύει όταν διατάσσεται από τον ανακριτή. «Αίρεται το απόρρητο χάριν της εφαρμογής του νόμου και της αποκάλυψης της αλήθειας και των ποινικών ευθυνών. Επομένως, αυτό που θα κάνω τώρα με το συμπληρωματικό υπόμνημα, είναι να ζητήσω να προσκομιστούν στον πταισματοδίκη τα πλήρη στοιχεία της δημοσκόπησης, εκ των οποίων θα προκύψει ποιους πολίτες ρώτησαν, πού μένουν αυτοί κ.λπ.» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ ανέφερε, επίσης, ότι μόλις κατατέθηκε η μηνυτήρια αναφορά του, άνοιξε ο δρόμος και άρχισαν να εμφανίζονται κι άλλες φωνές που να στηρίζουν και δημόσια αυτή τη πρωτοβουλία. «Πιστεύω ότι θα δημιουργηθεί κίνημα πολιτών και μετά τις εκλογές, γιατί αφορά τη δημοκρατία και τα συμφέροντα του τόπου και πολλών», συμπλήρωσε ο κ. Τσοβόλας. Τέλος, αναφερόμενος και στη συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς, επανέλαβε ότι παρότι ο ίδιος έκανε πολλές προσπάθειες για συνεργασία με το KKE και τον ΣΥή έστω με ένα εκ των δύο κομμάτων, δυστυχώς κανένα δεν ήρθε να το συζητήσει, απορρίπτοντας κάθε είδους συνεργασία, και επομένως φέρουν ακεραία την ευθύνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή