Παπαρήγα: Σκάνδαλο η αγορά των Λέοπαρντ

Παπαρήγα: Σκάνδαλο η αγορά των Λέοπαρντ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες διαστάσεις έχει προσλάβει το φαινόμενο της διαφθοράς στη χώρα μας, τόνισε χθες η γ.γ. της K.E. του Κομμουνιστικού Κόμματος κ. Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη μάλιστα και σε συγκεκριμένα παραδείγματα από το χώρο των αμυντικών δαπανών και τον συνδικαλισμό.

Στον ΣΚΑΪ

Σε συνέντευξή της (ΣΚΑΪ), κατά τη διάρκεια της οποίας άνοιξε τα χαρτιά της και σε σειρά άλλων πολιτικών θεμάτων όπως είναι οι «συμμαχίες» του KKE και οι σχέσεις με τον Συνασπισμό και το ΔΗΚΚΙ), η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε: «Διαφθορά υπάρχει. Ξεκινάει από τα πάνω και βεβαίως έχει διεισδύσει και μέσα στην κοινωνία. Στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, για παράδειγμα, έχουμε βαθιά φαινόμενα κρίσης και διαφθοράς, τα οποία υπερβαίνουν τα φαινόμενα απλώς ενός κυβερνητικού ή κομματικού συνδικαλισμού». Και ερωτηθείσα σχετικά με την κατάσταση η οποία υπάρχει στον αμυντικό χώρο, έκανε λόγο για την περίπτωση των αρμάτων τύπου Λέοπαρντ:

«Το μεγαλύτερο σκάνδαλο με τα Λέοπαρντ είναι ότι με βάση εκτιμήσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν κάνουν για την Ελλάδα. Εμείς αυτό το αντλήσαμε από εκτιμήσεις ειδικών, γιατί το KKE δεν μπορεί να μπαίνει σε τέτοια θέματα, δεν είναι ούτε επιστημονικός οργανισμός ούτε στρατιωτικός οργανισμός και δεν έχει και ιδιαίτερες σχέσεις με την κορυφή των Ενόπλων Δυνάμεων και αυτό το καταλαβαίνετε. Ομως, σου λένε, τα Λέοπαρντ είναι για την Ουκρανία, είναι για τη Σαχάρα, επομένως μια σειρά από προμήθειες που κάνουν στα εξοπλιστικά προγράμματα, προσαρμόζονται στα επιθετικά σχέδια του NATO και όχι στην αμυντική ικανότητα της χώρας. Σαφώς εμείς θέλουμε εκσυγχρονισμό των αμυντικών εξοπλισμών. Τι, θα πηγαίνουμε με λιανοτούφεκα; Αλλά τα πράγματα εδώ είναι ή δεν είναι σκάνδαλο; Και να προσθέσω και τις μίζες. Αλλά εγώ σκέφτομαι: Αγόρασαν τα Λέοπαρντ γιατί υπήρχε μεγαλύτερη μίζα ή τα αγόρασαν γιατί αυτός είναι ο προσανατολισμός και το δόγμα των Ε.Δ.»; Για να προσθέσει: «Διαπλέκονται αυτά: H μίζα, το προσωπικό συμφέρον κάποιου, το ιδιωτικό συμφέρον, με τον γενικό προγραμματισμό».

Αναφερόμενη στον ΣΥκαι στην πρόταση για συνεργασία, η κ. Παπαρήγα επανέλαβε ότι με τη σημερινή πολιτική του δεν υπάρχει κοινός τόπος για προσέγγιση και συμμαχία. Ωστόσο, δεν απέκλεισε κάποιες εξελίξεις για το μέλλον: «Δεν υπάρχει σήμερα κάποια βάση για συζήτηση. Εάν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις στην πορεία, αυτό δεν μπορείς να το αρνηθείς». Αντιθέτως, απέφυγε να απαντήσει στις αναλόγου περιεχομένου προσκλήσεις που απηύθυνε στο KKE το ΔΗΚΚΙ, επισημαίνοντας ότι ειδικά για το κόμμα του κ. Τσοβόλα θα μιλήσει μετά τις εκλογές.

Τέλος, άσκησε γι’ ακόμα μία φορά σκληρή κριτική στον κ. Γ. Παπανδρέου και υποστήριξε ότι είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε με την Ν.Δ. στην κυβέρνηση, έρχονται χειρότερες ημέρες για τον λαό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή