Καταιγισμός τηλεφωνημάτων με απρόοπτα και αντιδράσεις

Καταιγισμός τηλεφωνημάτων με απρόοπτα και αντιδράσεις

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Γεια σας, τηλεφωνώ από το πολιτικό γραφείο του υποψηφίου βουλευτή της B΄ Αθηνών κ.. … Θα θέλαμε να καλέσουμε τον κ. Σιδέρη σε μια συγκέντρωση.

– Ξέρετε, ο σύζυγός μου έχει πεθάνει εδώ και τρία χρόνια…

– A, ωραία, γεια σας!

Η παραπάνω στιχομυθία δεν είναι φανταστική. Καθώς η προεκλογική περίοδος κορυφώνεται, ο τηλεφωνικός κατάλογος αναδεικνύεται σε πολύτιμο εργαλείο στον αγώνα των υποψηφίων βουλευτών. Μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε όλοι όσοι τις τελευταίες ημέρες δεχόμαστε καταιγισμό τηλεφωνημάτων από άτομα που απασχολούνται σε πολιτικά γραφεία υποψηφίων, οι οποίοι είτε μας προσκαλούν σε μια προεκλογική συγκέντρωση είτε μας «υπενθυμίζουν» ότι ο τάδε πολιτικός «κατεβαίνει» στην εκλογική μας περιφέρεια. O τηλεφωνικός κατάλογος, όμως, ή οι διάφορες λίστες με ονόματα πολιτών, που κυκλοφορούν στα πολιτικά γραφεία δεν διαθέτουν σύστημα «αυτόματης ανανέωσης» κι έτσι δεν λείπουν τα μακάβρια απρόοπτα, όπως αυτό που μετέφερε με θλίψη στην «K» η κ. Σιδέρη.

Ο προεκλογικός αγώνας όμως είναι σκληρός και ο χρόνος τρέχει. Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Γκαρή, υπεύθυνο του πολιτικού γραφείου της υποψήφιας βουλευτού της Ν.Δ. κ. Κατερίνας Παπακώστα, ένα πολιτικό γραφείο πραγματοποιεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, κατά μέσον όρο 28.000 – 30.000 τηλεφωνήματα σε πολίτες. Μάλιστα, πολλοί είναι οι υποψήφιοι που, για τις εκλογές, ενοικίασαν ολόκληρα διαμερίσματα προκειμένου να εγκαταστήσουν τα τηλεφωνικά τους κέντρα ή «call centers», όπως αποκαλούνται από τους ίδιους.

Το επιβεβαιώνει, μιλώντας στην «K» και ο κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. O ίδιος, όπως λέει, δεν έχει συνεργαστεί με εταιρεία για τη λειτουργία «call center», αλλά με εθελοντές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τις ανάγκες του προεκλογικού του αγώνα. «Πράγματι, κάνουμε πολλές χιλιάδες τηλεφωνήματα, τα περισσότερα από τα οποία για πρόσκληση σε κάποια ομιλία. Είναι και αυτός ένας τρόπος προσέγγισης των πολιτών», λέει. Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, η ανταπόκριση του κοινού είναι θετική.

Θετικές, κατά κανόνα, αντιδράσεις καταγράφηκαν και από τα τηλεφωνήματα που πραγματοποιήθηκαν προεκλογικά από το πολιτικό γραφείο του υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Λάμπρου Κανελλόπουλου. «O κόσμος είναι ευγενικός και αρκετοί είναι αυτοί που έρχονται τελικά στις συγκεντρώσεις», λέει στην, «K» ο υπεύθυνος Τύπου του πολιτικού του γραφείου κ. Γιώργος Αλεξιάς.

Οπως λένε οι υποψήφιοι, αυτό που προκύπτει από την επαφή με τους πολίτες είναι η πολύ καλή ενημέρωσή τους σε μια σειρά θεμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή