Στην τελική ευθεία – Πώς θα κινηθούν οι μονομάχοι

Στην τελική ευθεία – Πώς θα κινηθούν οι μονομάχοι

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, με τη μάχη των δημοσκοπήσεων να έχει κριθεί, η Νέα Δημοκρατία εισέρχεται στην τελική ευθεία με τον αέρα του πρώτου και αντιθέτως το ΠΑΣΟΚ αγωνιά, καθώς διαπιστώνει ότι οι αριστεροδεξιές πολιτικές ακροβασίες το ζημίωσαν, προκάλεσαν αποσυσπείρωση των ψηφοφόρων του και το απομάκρυναν από τον στόχο σμίκρυνσης της διαφοράς.

Με αυτά τα δεδομένα, στις επόμενες λίγες προεκλογικές ημέρες η μεν Ν.Δ., έχοντας διαπιστώσει πόσο ισχυρή ήταν η επίδραση της τροπολογίας Πάχτα, θα επιμείνει σε θέματα διαφθοράς υπενθυμίζοντας το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» και, βεβαίως, θα ομαδοποιήσει και θα αναδείξει τις προγραμματικές της θέσεις, θέλοντας να καταδείξει ότι διαθέτει σχέδιο επαρκές και οργανωμένο για το μέλλον.

Το δε ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει στα ιστορικά σύμβολα και μηνύματα, θα επιχειρήσει να τονώσει το ηθικό των ψηφοφόρων του, που τείνουν να το εγκαταλείψουν, και θα στηρίξει όλη την καμπάνια γύρω από το πρόσωπο και το όνομα Παπανδρέου, προκειμένου να κερδίσει τη λεγόμενη συναισθηματική ψήφο και να περιορίσει κατά δυνατόν τις διαρροές όσων το ψήφισαν το 2000. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες ο κ. Παπανδρέου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον Συνασπισμό της Αριστεράς.

Κωλυσιεργία για το ντιμπέιτ

Σε εκκρεμότητα παρέμεινε μέχρι αργά χθες ο αναμενόμενος τηλεοπτικός διάλογος μεταξύ των κ. Παπανδρέου και Καραμανλή. Οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν για την ώρα αποδώσει και πλέον καταβάλλονται προσπάθειες έστω για μια τηλεοπτική αναμέτρηση, πιθανώς την Πέμπτη. H κωλυσιεργία πάντως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ είναι εμφανής και δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται να δέχεται εισηγήσεις από συνεργάτες του να μην υπάρξει τηλεοπτικός διάλογος.

Σύγκλιση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. για μη κρατικά ΑΕΙ

Σύγκλιση διαπιστώνεται προεκλογικά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων στο ζήτημα της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων. H πρόταση που προέβαλε η Ν.Δ. στο πρόγραμμά της παρουσιάσθηκε χθες και από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος τάχθηκε «υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων με τη συμμετοχή φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της οικονομίας». Ετσι, εξασφαλίζεται βάση συναίνεσης για την προώθηση της επιβεβλημένης μεταρρύθμισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή