Αθρόες υποσχέσεις Παπανδρέου προς ενίσχυση των γυναικών

Αθρόες υποσχέσεις Παπανδρέου προς ενίσχυση των γυναικών

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά μέτρων που θα απαλλάξουν τις γυναίκες από τα βάρη και θα οδηγήσουν σε μια κοινωνία ισότητας, προανήγγειλε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε συγκέντρωση γυναικών του ΠΑΣΟΚ στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου. O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση ειδικών προγραμμάτων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για γυναίκες, τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία νέων, ευέλικτων παιδικών σταθμών με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, ώστε να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενες μητέρες, με ενεργοποίηση των ίδιων των γυναικών καθώς και φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις για δημιουργία ειδικών χώρων φύλαξης παιδιών. Εκανε λόγο για την ενίσχυση της παρουσίας των γυναικών στα κοινά, ενώ δεσμεύτηκε ότι οι γυναίκες θα έχουν τη δική τους θέση και στα πολιτικά κέντρα αποφάσεων, κάτι που όπως τόνισε είναι ήδη φανερό από την παρουσία της Αννας Διαμαντοπούλου και της Μαρίας Δαμανάκη στις δύο πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης εξήγγειλε τη δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου Ισότητας, το οποίο θα απαρτίζεται από μέλη γυναικείων οργανώσεων και «θα είναι γνωμοδοτικό όργανο για μένα ως πρωθυπουργό της χώρας», όπως είπε. «Δεσμεύομαι να είμαι κοντά σας στα θέματα που σας αφορούν, θέλω όμως και τις γυναίκες κοντά μου την επομένη των εκλογών», τόνισε. Προσέθεσε δε ότι σημαντικός είναι ο ρόλος των MME στην εικόνα της σύγχρονης γυναίκας καθώς «δεν πρέπει να την προβάλλουν ως αντικείμενο εκμετάλλευσης».

Τα ελληνοτουρκικά

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε εμμέσως στη Ν.Δ. λέγοντας ότι «μπορεί να πάει κανείς με τη συντήρηση, τον φόβο, το παλιό ή να ανοίξει νέους δρόμους με τη δημοκρατική παράταξη». Τέλος, αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά, τονίζοντας ότι η μεγάλη πρόκληση την επομένη των εκλογών, είναι να φτιάξουμε τη σχέση με την Τουρκία, κλείνοντας έναν κύκλο και «εισερχόμενοι» στην ειρήνη. O κ. Παπανδρέου κάλεσε μάλιστα τους υποψηφίους του κόμματός του να μιλήσουν για το μεγάλο θέμα της ειρήνης στις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή