Αντιδεξιά συνθήματα από Γιώργο

Αντιδεξιά συνθήματα από Γιώργο

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία και ανάδειξη των διλημμάτων τής επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης προχωρεί το ΠΑΣΟΚ, αρχής γενομένης από την ομιλία του προέδρου του κόμματος κ. Γ. Παπανδρέου, σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη.

Η «διολίσθηση» του κ. Γ. Παπανδρέου από τις συναινετικές αναφορές στους υψηλούς τόνους οφείλεται στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ εισήλθε στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου, με τη Νέα Δημοκρατία να έχει σαφές προβάδισμα, όπως έδειξαν όλες οι δημοσκοπήσεις μέχρι την απαγόρευση της δημοσίευσής τους.

Η πόλωση

Παράλληλα, η πόλωση που θα επιδιώξει εφ’ εξής στην προεκλογική σκηνή ο κ. Γ. Παπανδρέου, είναι άμεσα διασυνδεδεμένη με την ανάγκη αύξησης της συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ -που παραμένει στα επίπεδα του 80%- τουλάχιστον κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες.

Δεύτερος, αλλά εξ ίσου σημαντικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των «αντιδεξιών» αντανακλαστικών μέρους της εκλογικής βάσης των κομμάτων της Αριστεράς.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου και οι επιτελείς του θα επιδιώξουν την πραγματοποίηση μαζικών προεκλογικών συγκεντρώσεων σήμερα στη Θεσσαλονίκη και μεθαύριο στην Πάτρα, προκειμένου να βελτιωθεί το «ηθικό» των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, καθώς η λεγόμενη «παράσταση νίκης» ευνοεί ιδιαίτερα τη Νέα Δημοκρατία. Είναι ενδεικτικό ότι στη Θεσσαλονίκη στόχος των διοργανωτών της σημερινής ομιλίας ήταν η συμμετοχή να υπερβεί τα 100 χιλιάδες άτομα, ενώ υπήρξε εκτεταμένη κινητοποίηση και εκτός των ορίων του νομού. Μάλιστα, το «παρών» στη Θεσσαλονίκη θα δώσει και ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης, ο οποίος θα χαιρετίσει τους παρισταμένους μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Γ. Παπανδρέου. Το ίδιο θα πράξει ο πρωθυπουργός και στην ομιλία του κ. Παπανδρέου την άλλη Παρασκευή στην Αθήνα.

Η κ. Διαμαντοπούλου

Το βασικό διακύβευμα των εκλογών, όπως θα το προβάλει εφ’ εξής ο κ. Γ. Παπανδρέου, είναι το «πρόοδος ή συντήρηση». Το ίδιο δίλημμα έθεσε χθες, στην πρώτη της ενημέρωση ως υπεύθυνη Τύπου του ΠΑΣΟΚ, η κ. Αννα Διαμαντοπούλου. H κ. Διαμαντοπούλου προανήγγειλε ότι τις ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές ο κ. Γ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει να πολώσει το πολιτικό κλίμα.

Οπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, «όταν υπάρχει συνολική προσπάθεια απαξίωσης και μηδενισμού του έργου της κυβέρνησης και παρουσίασης της χώρας ως υπανάπτυκτης και διεφθαρμένης, χρειάζεται μετωπική επίθεση».

Η κ. Αννα Διαμαντοπούλου υποστήριξε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να καλύψει τη διαφορά που το χώριζε στις δημοσκοπήσεις της περασμένης εβδομάδας, καθώς το ίδιο ακριβώς είχε πράξει και στην αναμέτρηση του 2000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή