Επιθετικό το ΠΑΣΟΚ, ήρεμη η Ν.Δ.

Επιθετικό το ΠΑΣΟΚ, ήρεμη η Ν.Δ.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, καθώς μας χωρίζουν πλέον έντεκα ημέρες από το άνοιγμα της κάλπης, τα δύο μεγάλα κόμματα φαίνεται ότι επιλέγουν εντελώς διαφορετικές τακτικές. Το ΠΑΣΟΚ, διαπιστώνοντας το σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, εγκαταλείπει τις «συναινετικές» διαθέσεις του και καταφεύγει στην όξυνση και την επαναχάραξη των διαχωριστικών γραμμών του παρελθόντος σε μία προσπάθεια να πολώσει το πολιτικό κλίμα και να θέσει εκβιαστικά διλήμματα κατά κύριο λόγο στους ψηφοφόρους των κομμάτων της Αριστεράς. Αντιθέτως, η Νέα Δημοκρατία, με τον αέρα που της έδωσαν όλες οι δημοσκοπήσεις μέχρι την απαγόρευση της δημοσίευσής τους, επιμένει στην προβολή του προγραμματικού της λόγου και την ανάδειξη της καθημερινότητας, απορρίπτοντας την τεχνητή όξυνση.

Πρώτη και σαφέστατη γεύση της τακτικής που θα ακολουθήσει τις τελευταίες ημέρες το κυβερνών κόμμα θα δώσει ο πρόεδρός του κ. Γ. Παπανδρέου στη σημερινή ομιλία του στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, για την επιτυχία της οποίας έχει κινητοποιηθεί ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός. O κ. Παπανδρέου αναμένεται να χρησιμοποιήσει οξύτατους τόνους κατά της Νέας Δημοκρατίας και να διολισθήσει σε «αντιδεξιά» ρητορική με στόχο να ενεργοποιήσει τα αντίστοιχα αντανακλαστικά της εκλογικής βάσης της Αριστεράς. Ενδεικτικό των πορθέσεών του είναι επίσης ότι η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Αννα Διαμαντοπούλου στην πρώτη της ενημέρωση χθες υποστήριξε ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι «πρόοδος ή συντήρηση».

«Οχι» στην πόλωση

Στη Ρηγίλλης αναμένουν «ακραίου τύπου επιθέσεις» από το ΠΑΣΟΚ, η οδηγία όμως του κ. K. Καραμανλή προς όλες τις κατευθύνσεις είναι σαφής: «Δεν θα ακολουθήσουμε την πολιτική της πόλωσης». Οι επιτελείς της αποδίδουν την επιλογή του κυβερνώντος κόμματος υπέρ της πόλωσης στην αποτυχία των επικοινωνιακών τεχνασμάτων του για την αντιστροφή του κλίματος και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τις ύστατες προσπάθειες του «συστήματος ΠΑΣΟΚ» να παραμείνει στην εξουσία. Στην προσπάθεια όξυνσης, η Νέα Δημοκρατία θα αντιτάξει την ανάγκη «μιας νέας σχέσης του πολίτη με την πολιτική» ενώ η προσοχή της ηγεσίας της στρέφεται τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας στις μεγάλες συγκεντρώσεις, που θα διοργανωθούν και θα επιβεβαιώνουν τον «αέρα νίκης» του κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή