ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Νόμπελ στο ΠΑΣΟΚ για εκμαυλισμό συνειδήσεων

Για «εκμαυλισμό συνειδήσεων» κατηγόρησε χθες το ΠΑΣΟΚ η γ.γ. της K.E. του KKE κ. Αλέκα Παπαρήγα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι την τιμωρία του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να την καρπωθεί η Νέα Δημοκρατία. «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει βραβείο Νόμπελ για τον εκμαυλισμό συνειδήσεων, για τη χειραγώγηση των συνειδήσεων, για την έκπτωση αξιών, για την αλλοίωση του αγωνιστικού φρονήματος σε ένα μεγάλο τμήμα του λαού. Και έτσι, αυτά τα χρόνια καλλιέργησε το έδαφος ούτως ώστε οι συντηρητικές επίσης, αντιδραστικές ιδέες της Ν.Δ. να μην τρομάζουν έναν κόσμο. Το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε, έγινε χειρότερο. Με τη φράση «θα τα αλλάξουμε όλα» εννοεί ότι θα αφαιρέσει και το τελευταίο ίχνος αγωνιστικότητας από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Θέλει να τους αλλάξει συνειδήσεις». Και η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε: «H Ν.Δ. παραμένει κόμμα του κεφαλαίου και ζητάει να φύγει το ΠΑΣΟΚ για να ανέβει αυτή στον σβέρκο του λαού. Παραμένουν και τα δύο κόμματα του κεφαλαίου. Τώρα είναι η ώρα για πολιτικά συμπεράσματα».

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ TOY FIR ΑΘΗΝΩΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Προκλήσεις της Αγκυρας

Στις προκλήσεις στο Αιγαίο επανήλθε χθες η Αγκυρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο σχηματισμοί από 6 τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε ισάριθμες παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών στο Βόρειο και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Σε όλες τις περιπτώσεις τα έξι τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη ήσαν οπλισμένα.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΤΟΤΙΤΛΟ TOY ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΟΥ

Εβερτ: Ετεροχρονισμένη αντιγραφή

Το όνομα του νικηφόρου συνδυασμού του κ. Μιλτιάδη Εβερτ «Νέα Εποχή», με τον οποίο κατέκτησε τη δημαρχία της Αθήνας το 1986, χρησιμοποιεί στις αφίσες του το ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζει ο τέως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Σε δήλωσή του σημειώνει ότι το ΠΑΣΟΚ με ολοσέλιδες καταχωρίσεις του στον Τύπο εμφανίζει τη φράση «Νέα Εποχή», την οποία συνεχώς επαναλαμβάνει ο κ. Γ. Παπανδρέου: «Προσποιούνται ότι ξεχνούν πως η Νέα Εποχή ήταν ο τίτλος του συνδυασμού μας στις δημοτικές εκλογές του 1986 για τον Δήμο της Αθήνας. Ετεροχρονισμένη αντιγραφή».

ΕΛΗΞΕ H ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Είκοσι δύο κόμματα στις εκλογές

Εληξε τα μεσάνυκτα η προθεσμία υποβολής των συνδυασμών των πολιτικών κομμάτων στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για συμμετοχή στις εκλογές της 7ης Μαρτίου. O αριθμός των κομμάτων (και μεμονωμένων υποψηφίων) ανήλθε, τελικά, σε 22. Στα κόμματα που ήταν στη Βουλή (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., KKE και ΣΥΝ), το ΔΗΚΚΙ και άλλα, περισσότερο ή λιγότερο γνωστά, προστέθηκε χθες ο μεμονωμένος υποψήφιος κ. K. Δημητρακόπουλος (Φθιώτιδας). Το A΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου θα εξετάσει σήμερα την προσφυγή που έχουν καταθέσει δύο εκπρόσωποι των Οικολόγων Εναλλακτικών κατά του κ. Μιχ. Δερτούζου, για τον τίτλο και το έμβλημα του συνδυασμού. Οι κ. Γ. Δημητρίου και Δ. Χατζηπαναγιώτου στρέφονται κατά του κ. Δερτούζου και ζητούν να αναγνωριστούν ως δικαιούχοι του ονόματος και του εμβλήματος (ένας ήλιος που χαμογελάει και η φράση «πυρηνική ενέργεια – Οχι, ευχαριστώ»), υποστηρίζοντας ότι ο τελευταίος έχει αποχωρήσει από το κόμμα. Χθες ολοκληρώθηκαν και οι διαδικασίες για τον διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων και από σήμερα αναρτώνται στα Πρωτοδικεία.

ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΡΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ

Να απελευθερωθούν οι ναυτικοί

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. K. Καραμανλής, με την ιδιότητά του ως αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της Διεθνούς Δημοκρατικής Ενωσης, απέστειλε χθες επιστολή προς τον πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Πακιστάν κ. Μουσάραφ, από τον οποίο ζητεί να παρέμβει προσωπικά για την απελευθέρωση των Ελλήνων ναυτικών που κρατούνται στο Πακιστάν και την επιστροφή τους στην Ελλάδα για ανθρωπιστικούς λόγους. Υπενθυμίζει, επίσης, το πρόσφατο ψήφισμα που υιοθετήθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αναφέρει τη συνάντηση που είχε πρόσφατα στις Βρυξέλλες με τις οικογένειες των κρατουμένων ναυτικών του πλοίου TasmaSpirit. O κ. Καραμανλής επισημαίνει επίσης πως το θέμα δεν είναι μόνο διμερές, αλλά αφορά γενικότερα τις σχέσεις Πακιστάν – E.E. Για την πρωτοβουλία του αυτή, ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών κ. Τάσο Γιαννίτση, ζητώντας του να προβεί το ταχύτερο δυνατό στις δέουσες ενέργειες και να ασκήσει στις απαραίτητες πιέσεις στις πακιστανικές αρχές για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων ναυτικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή