Θύμα όξυνσης ο Αβραμόπουλος

Θύμα όξυνσης ο Αβραμόπουλος

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέμα… χωρίς θέμα δημιουργήθηκε χθες, με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» σχετικά με μια παλιά και συζητημένη διεξοδικά στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηνών υπόθεση, με την οποία έγινε προσπάθεια να εμπλακεί ο τ. δήμαρχος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος στην A΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, σε περιπτώσεις κακοδιαχείρισης στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων.

Το δημοσίευμα, μάλιστα, έθετε το ερώτημα αν «ο Δήμος της Αθήνας εκείνης της περιόδου μπορεί να θεωρηθεί, σε μικροεπίπεδο, μια εικόνα του οικονομικού μοντέλου που προτίθεται να εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία».

Το δημοσίευμα μετετράπη σε ερώτηση από την εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Αννα Διαμαντοπούλου, που ζήτησε να λάβει θέση ο δήμος και ο τ. δήμαρχος, όπερ και εγένετο. Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου, εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζεται ότι «όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι γνωστά και έχουν εξαντλητικά συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο εδώ και πολλούς μήνες, αφού πρώτα οι σχετικές εκθέσεις των ειδικών δόθηκαν στο σύνολο των δημοτικών παρατάξεων και σε όλα τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των δημοτικών επιχειρήσεων.

Η εκτίμηση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ότι παρά τις όποιες περιπτώσεις κακοδιοίκησης και εσφαλμένων επιλογών, δεν προκύπτουν ευθύνες για την τότε πολιτική ηγεσία του Δήμου Αθηναίων. Το γεγονός ότι όλα τα ανωτέρω είναι γνωστά σε όλους τους θεσμικούς παράγοντες του δήμου από το 2003, οδηγεί στο αναπόφευκτο συμπέρασμα ότι η ανακίνηση του θέματος οδηγεί σε προεκλογικές, απλώς, σκοπιμότητες».

Η ανακοίνωση, σαφώς καταρρίπτει τα περί «πορίσματος-φωτιά» και βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Επεξηγηματική είναι και η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δ. Αβραμόπουλου, που αναφέρει ότι «πρόκειται για καθαρά διαδικαστική παρατυπία, που οφείλεται στο γεγονός ότι η Τεχνόπολη βρισκόταν στη φάση μετάβασης από τη Δημοτική Επιχείρηση Φωταερίου σε νέο Δημοτικό Οργανισμό πολιτισμού και εστερείτο τυπικού καθεστώτος λειτουργίας.

Ατράνταχτη απόδειξη», συνεχίζει η ανακοίνωση, «αποτελεί το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από τον διοικητικό έλεγχο, από το ταμείο δεν λείπει ούτε μια δραχμή σε ό,τι δε αφορά τον Δήμο, υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία του δημάρχου τελούσε υπό το καθεστώς προληπτικού ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δημοσιονομικού ελέγχου του υπουργείου Εσωτερικών, που διασφάλιζε πλήρως τη νομιμότητα».

Οργίλη ήταν η δήλωση του κ. Αβραμόπουλου, που μίλησε για «εικόνες πολιτικής αθλιότητας που χρωματίζουν μελανά το προεκλογικό κλίμα» και αναφέρθηκε στο έργο του στον Δήμο, που λειτουργούσε με εξασφαλισμένο το κύρος και τη νομιμότητα». Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «η ένταξή του στη Νέα Δημοκρατία, στο πλευρό του K. Καραμανλή πολλούς ενόχλησε και πολλούς φοβίζει» ενώ σε απάντηση σημείου του «υπόπτου», όπως το χαρακτήρισε, δημοσιεύματος, που εξέφραζε αμφιβολίες για το αν δόθηκαν τα 400.000 δολάρια από το δήμο για ενίσχυση της επανακατασκευής του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, που βρισκόταν στη ρίζα των «Δίδυμων πύργων», έδωσε τη φωτογραφία που τον εικονίζει να παραδίδει την επιταγή στον δήμαρχο N. Υόρκης κ. Μπλούμπεργκ, παρουσία του αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου και της τότε βουλευτού και νυν δημάρχου Αθηναίων κ. Ντόρας Μπακογιάννη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή