O ΣΥΝ είναι απάντηση στον νεοφιλελευθερισμό

O ΣΥΝ είναι απάντηση στον νεοφιλελευθερισμό

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Αριστερά «είναι απέναντι» με το ΠΑΣΟΚ, του οποίου «σύμβολα» είναι ο κ. Μάνος, ο κ. Ανδριανόπουλος, ο κ. Ανδρουλάκης και η κ. Δαμανάκη, υπογράμμισε χθες ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. N. Κωνσταντόπουλος, κληθείς -στο πλαίσιο περιοδείας του στα Χανιά- να σχολιάσει τις αναφορές της κ. Διαμαντοπούλου περί δυνατοτήτων μετεκλογικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και κομμάτων της Αριστεράς.

«Με τον ΣΥδεν μπορεί να παίξει παιχνίδια σκοπιμότητας και σύγχυσης κανένας. H αριστερή συνείδηση και ψήφος δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τέτοιες πρακτικές που, αν μη τι άλλο, δείχνουν και έλλειψη σεβασμού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος και συνέχισε: «Αλλωστε, η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου και της κ. Διαμαντοπούλου, ευαγγελίζονται τη νέα εποχή με σύμβολα της νέας εποχής τον κ. Μάνο, τον κ. Ανδριανόπουλο, τον κ. Ανδρουλάκη και την κ. Δαμανάκη. Εμείς είμαστε απέναντι. Είμαστε απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές».

Παράλληλα, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε μέσω του ΑΠΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι στο κόμμα και τον συνδυασμό του (Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς), «παραμένουμε προσηλωμένοι στο δικαίωμα όλων των ανθρώπων να έχουν σταθερή δουλειά, αξιοπρεπή μισθό και ασφάλιση, αξιοπρεπή διαβίωση, αλληλέγγυο μέλλον με ανθρώπινο πρόσωπο».

Και αφού επισημαίνει ότι «από τις εκλογές της 7ης Μαρτίου πρέπει να προκύψει μια ισχυρή απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό αντιπολίτευση», σημειώνει: «Τα προεκλογικά προγράμματα τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας καθιστούν φανερό ότι οι πολίτες, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν καμιά βελτίωση της θέσης τους, ανεξάρτητα από τον νικητή των εκλογών.

Απεναντίας μπορεί να είναι σίγουροι για την επιδείνωση της κατάστασης και για την περαιτέρω όξυνση των προβλημάτων τους. Σύντομα θα ξαναβρεθούν στους δρόμους ανάστατοι από την ανασφάλεια και τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητά τους».

Οι γυναίκες

Στο μεταξύ και με κεντρικό σύνθημα «Δεν ζητάμε πολλά, τα θέλουμε όλα», οι γυναίκες του ΣΥσε συνέντευξη Τύπου παρουσίασαν τις θέσεις του κόμματός τους για το δικαίωμα της γυναίκας στην απασχόληση και το εισόδημα, για την ίση αμοιβή και την ίση εργασία, για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής.

Στις τοποθετήσεις της οι ομιλήτριες, υποψήφιες με τον ενωτικό συνδυασμό «Συνασπισμός της ριζοσπαστικής Αριστεράς», μεταξύ άλλων ανέφεραν με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Παπανδρέου για τις γυναίκες ότι, «είπε πολλά, υποσχέθηκε ακόμα περισσότερα, αλλά δεν εξήγησε ποιος ευθύνεται για όλα όσα βιώνουμε σήμερα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή