Δεκάλογος Καραμανλή για κοινωνία πολιτών

Δεκάλογος Καραμανλή για κοινωνία πολιτών

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σημαντικό ρόλο που επιφυλάσσει η «νέα διακυβέρνηση» της Νέας Δημοκρατίας στις μη κυβερνητικές οργανώσεις (MKO) υπογράμμισε ο πρόεδρος του κόμματος κ. K. Καραμανλής, μιλώντας χθες σε εκδήλωση που διοργάνωσε τον Ινστιτούτο Δημοκρατίας με θέμα «H Κοινωνία των Πολιτών στη Νέα Διακυβέρνηση». O κ. Καραμανλής, που παρουσίασε το «δεκάλογο» των κυβερνητικών βημάτων που θα πραγματοποιήσει μετά τις 7 Μαρτίου, επισήμανε ότι «η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα θεωρεί τις MKO σύμμαχο διακυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, τις θεωρεί φυσικούς και ιδεολογικούς της συμμάχους για τη δημιουργία ενός πλαισίου κοινωνικού πολιτισμού, όπου ο πολίτης θα βρίσκει το δίκιο του απέναντι στο κράτος και τους ισχυρούς, όπου η συμπεριφορά του κράτους δεν θα προσβάλλει ούτε τη νοημοσύνη ούτε την αισθητική των πολιτών».

Οι προτάσεις της Ν.Δ. επιγραμματικά είναι: 1. Χάρτα των Δικαιωμάτων του Πολίτη, 2. Ηλεκτρονική διοίκηση, 3. Ιδρυση ανεξάρτητων αρχών, 4. Αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών ανεξάρτητων αρχών, 5. Αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στα περιφερειακά εκτελεστικά όργανα και στην Αυτοδιοίκηση, 6. Ιδρυση γραμματείας MKO, με την προϋπόθεση απόλυτης διασφάλισης των όρων της ανεξαρτησίας των οργανώσεων, 7. Απόκτηση συστηματικών και αξιόπιστων στοιχείων για τον Τρίτο Τομέα στη χώρα μας, 8. Συμπλήρωση και αποσαφήνιση του θεσμικού πλαισίου με κατεύθυνση την ανάπτυξη του Τρίτου Τομέα, 9. Διασφάλιση σταθερού οικονομικού πλαισίου του Τρίτου Τομέα αλλά και της δημόσιας αξιοπιστίας του, που θα ενθαρρύνει τις δωρεές και τις χορηγίες και 10. Σύσταση οργάνου για τη μελέτη του κοινωνικού κεφαλαίου στην Ελλάδα, ως νέου τμήματος της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε τέλος τις MKO «κορυφαία ιδεολογική έκφραση της ελεύθερης και ανοιχτής κοινωνίας που απορρίπτει την κομματικοποίηση του κράτους και καθεστωτικές αντιλήψεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή