Τα «καλά» της φόρεσε η κρατική EPT

Τα «καλά» της φόρεσε η κρατική EPT

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα καλά της» είχε φορέσει η EPT και οι άνθρωποί της, για τη χθεσινή τηλε-αντιπαράθεση. H τηλεοπτική κάλυψη απαίτησε 7 κάμερες, διπλά μικρόφωνα, έναν γερανό και μια φορητή κάμερα. Σκηνοθέτης ο κ. N. Καλοκαιρινός και βοηθός ο κ. Αντ. Μπακόλας. Επίσης συμμετείχαν σε ρόλο συμβούλου, ο σκηνοθέτης του προέδρου της Ν.Δ., κ. Γ. Παπαδόπουλος, καθώς και ο σκηνοθέτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Σιούλας. Χρησιμοποιήθηκε το «στούντιο 3» της EPT, όπου είχε πραγματοποιηθεί και η αντιπαράθεση μεταξύ των κ. Σημίτη και Καραμανλή στις εκλογές του 2000.

Τους πολιτικούς αρχηγούς προϋπάντησαν κατά την είσοδό τους στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, ο πρόεδρος της EPT κ. Αγγ. Στάγκος τον κ. Γ. Παπανδρέου, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Γ. Χουλιαράς τον κ. K. Καραμανλή, ο εντεταλμένος σύμβουλος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες κ. K. Κέκης τον κ. N. Κωνσταντόπουλο, ο γενικός διευθυντής τηλεόρασης κ. Τζ. Καλημέρης τον κ. Δ. Τσοβόλα, και ο γενικός διευθυντής της EPA κ. A. Ανδρικάκης την κ. Αλέκα Παπαρήγα.

Οι πολιτικοί αρχηγοί οδηγήθηκαν αμέσως μετά στα γραφεία των στελεχών της EPT, όπου μακιγιαρίστηκαν και προετοιμάστηκαν, και ακολούθως εισήλθαν στο στούντιο. H ατμόσφαιρα ήταν πολύ θερμή, οι κ. Παπανδρέου και Καραμανλής χαιρετήθηκαν σε πρώτο ενικό, ενώ ο κ. Τσοβόλας θυμήθηκε ότι η πρώτη του ζωντανή συζήτηση ήταν στην EPT το 1983. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά, αστυνομικά σκυλιά ήλεγξαν τον χώρο και τα γραφεία από τις 6.30 το απόγευμα, ενώ ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής ήταν στον περιβάλλοντα χώρο από τις 8 το απόγευμα.

Η EPT είχε φροντίσει να έχει καθαρούς χώρους και τραπεζάκια για τους δημοσιογράφους και τους συνεργάτες των πολιτικών, ενώ οι σερβιτόροι φορούσαν στολή που έμοιαζε αρκετά με αυτήν των… αεροσυνοδών της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Υστερα από 20 λεπτά ντιμπέιτ, πολλοί δημοσιογράφοι, που κάλυψαν τα εκτός της συζήτησης, είχαν ήδη αρχίσει τις συζητήσεις μεταξύ τους, χωρίς να παρακολουθούν «μέχρι κεραίας» τα τεκταινόμενα στη γιγαντοοθόνη που είχε τοποθετηθεί στο κυλικείο της EPT εκτάκτως.

Εμφανής ήταν η ικανοποίηση στο πρόσωπο του κ. Θ. Ρουσόπουλου έναντι της αμήχανης έκφρασης του κ. N. Αθανασάκη, οι οποίοι παρακολούθησαν το ντιμπέιτ μέσα στο στούντιο, όπου βρίσκονταν οι πολιτικοί αρχηγοί. Κατά τα λοιπά, τα αστεία δεν έλειψαν στο παρασκήνιο. «Δεν βάζεις Μητσικώστα, αυτά τα έχουμε ξανακούσει», είπε ένα συνάδελφος στο κυλικείο της EPT, ενώ λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, οι «Παναθηναϊκοί» δημοσιογράφοι και πολιτικοί ζήτησαν από τον σκηνοθέτη να βάλει στο μόνιτορ τον αγώνα με την Οσέρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή