H πασαρέλα των τηλεστάρ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «διαμαρτυρόμενοι σταρ» προσήλθαν χθες στην Αγία Παρασκευή, στην EPT, οι δημοσιογράφοι που μετείχαν στη συζήτηση. «Διαμαρτυρόμενοι» για την ποιότητα του ντιμπέιτ, καθώς αν και συμμετείχαν στην τηλεοπτική αναμέτρηση, εν τούτοις με τις δηλώσεις τους επιχείρησαν να αποστασιοποιηθούν από τον τρόπο διεξαγωγής της.

Οι θέσεις που εξέφρασαν σε δηλώσεις τους στα -αδηφάγα για θέαμα και γαργαλιστικές λεπτομέρειες τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία με πλήθος δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων είχαν φροντίσει σε διαρκή ζωντανή σύνδεση να παράσχουν το απαιτούμενο «στόρι» τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν αρχίσει η αναμέτρηση- ήταν ταυτόσημες. Προς τούτο είχαν φροντίσει οι ίδιοι, καθώς πραγματοποίησαν σύσκεψη μεταξύ τους το μεσημέρι και αποφάσισαν την «κοινή γραμμή» στις δηλώσεις τους, αλλά και τον χρόνο και τη σειρά προσέλευσης.

Και αυτός ακριβώς ο σχεδιασμός, δηλαδή ο χρόνος και η σειρά προσέλευσης των δημοσιογράφων που μετείχαν στη συζήτηση, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις τους στα ηλεκτρονικά μέσα, τους κατέστησε και «σταρ».

Ο Παναθηναϊκός

Πρώτος προσήλθε ο κ. Παύλος Τσίμας (NET), ο οποίος ευχήθηκε να είναι η τελευταία φορά που πραγματοποιείται τηλεοπτική αντιπαράθεση με αυτή τη διαδικασία, ενώ δεν παρέλειψε να αστειευτεί και για το γεγονός ότι παράλληλα έπαιζε η αγαπημένη του ομάδα, ο ΠΑΟ. Ακολούθησε ο κ. Αλέξης Παπαχελάς (MEGA), που εκτίμησε πως το ντιμπέιτ δεν θα επηρεάσει καταλυτικά την πολιτική επιλογή των πολιτών. Τρίτος ο κ. N. Χατζηνικολάου (ALPHA), ο οποίος στο ίδιο μήκος κύματος εξέφρασε τη διαφωνία του για τον τρόπο διεξαγωγής του διαλόγου, αλλά χαρακτήρισε τη στιγμή πολύ σημαντική για τον πολιτικό μας πολιτισμό. Αμέσως μετά ο κ. Νίκος Ευαγγελάτος (ALTER) και τελευταίος ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης (SΤΑR).

Αντίθετα… οι πολιτικοί αρχηγοί, προσερχόμενοι στο ραδιομέγαρο της EPT απέφυγαν τις δηλώσεις, με εξαίρεση τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ κ. Δ. Τσοβόλα, ο οποίος είπε στις κάμερες ότι είναι πανέτοιμος για την αντιπαράθεση.

Προφανώς συνεννοημένοι, προσήλθαν κατά σειρά εκπροσώπησης στη Βουλή και εκλογικής επίδοσης στην αναμέτρηση του 2000. Πρώτος ο κ. Τσοβόλας, κι αμέσως μετά ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. N. Κωνσταντόπουλος, η γενική γραμματέας της K.E. του KKE κ. Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Καραμανλής και τελευταίος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου.

Χαμογελαστός

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ευχή να υπάρξει «πολύ ωραία ανταλλαγή απόψεων ώστε οι πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους», ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν χαμογελαστός κι αρκέστηκε να δηλώσει πως «θα τα πούμε μετά».

Η καθυστέρηση στην προσέλευση των πολιτικών αρχηγών αποτέλεσε και την αιτία να καθυστερήσει η τηλεοπτική αντιπαράθεση…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή