Ανετος και με αέρα ο κ. Τσοβόλας

Ανετος και με αέρα ο κ. Τσοβόλας

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανετος, με τον αέρα του πρώην υπουργού Οικονομικών, βασισμένος στην πολιτική του «παλαιού ΠΑΣΟΚ», ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ κ. Δημ. Τσοβόλας ανταποκρίθηκε πλήρως στο ρόλο του και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του υπεβλήθησαν, με ευθύτητα και σαφήνεια. Βέβαια, δεν τον ρώτησαν κάτι φοβερό ούτε προσπάθησαν να τον παγιδεύσουν. Ετσι, ο πρώην υπουργός είχε την ευκαιρία να τονίσει ότι δεν νοείται αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση ανθρώπων που πασχίζουν για το μεροκάματο, κάτι που δεν υπολογίζουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, στο Κυπριακό, εξέφρασε την πάγια θέση του περί παγίδευσης της Ελλάδος και της Κύπρου στην Κοπεγχάγη, όπου δεν εντάχθηκε το σύνολο της Κύπρου, αλλά μόνο το ελληνοκυπριακό τμήμα, ενώ το κατεχόμενο τμήμα εξαιρέθηκε από το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Κατά τον κ. Τσοβόλα, το σχέδιο Ανάν δεν αποτελεί εγγύηση για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ είπε χαρακτηριστικά ότι «αν θέλεις την ειρήνη, δείχνεις ότι είσαι έτοιμος να υπερασπισθείς τα εθνικά συμφέροντα, είτε πρόκειται για την Κύπρο είτε για το Αιγαίο», τόνισε δε ότι μια δίκαιη λύση του Κυπριακού μπορεί να στηρίζεται μόνο στα ψηφίσματα του OHE από το ’74 μέχρι σήμερα. Στον τομέα της Οικονομίας, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ έπαιξε «στο γήπεδό του» και παρουσίασε ένα πρόσωπο σοσιαλιστικό, τονίζοντας ότι χρειάζεται άλλη κατανομή των φορολογικών βαρών και αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος υπέρ των χαμηλότερων τάξεων. Ηταν ιδιαίτερα σκληρός στο θέμα του Χρηματιστηρίου, τονίζοντας ότι το 1999 – 2000 «έγινε ληστεία σε βάρος 1,5 εκατ. πολιτών, από τους οποίους αφαιρέθηκαν 33 τρισεκατομμύρια και πήγαν σε θυλάκια αετονύχηδων».

Ο κ. Τσοβόλας αντέκρουσε την άποψη περί γενικευμένης διαφθοράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας ότι οι ερωτώντες, με την επιμονή τους στο θέμα, μετακυλούσαν το πρόβλημα της διαφθοράς από τη Δημόσια Διοίκηση στους OTA. Στο θέμα της Παιδείας, τάχθηκε υπέρ της καθαρά δημόσιας και δωρεάν Παιδείας, με κονδύλια που θα μεταφερθούν από άλλες δαπάνες. «H Παιδεία είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν με ίσες ευκαιρίες για όλους», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, ζήτησε την ενίσχυση του κόμματός του για να εισέλθει στη Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή