Κωνσταντόπουλος: Ισχυρή αριστερή φωνή στη Βουλή

Κωνσταντόπουλος: Ισχυρή αριστερή φωνή στη Βουλή

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ζητούμενο από τις εκλογές της 7ης Μαρτίου, δεν είναι το ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα γίνει κυβέρνηση, αφού αμφότερα υιοθετούν ουσιαστικά την ίδια πολιτική. Αλλά το ποια θα είναι η ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική των δύο μεγάλων που αλληλοσυμπληρώνονται, υπογράμμισε ο κ. N. Κωνσταντόπουλος. «Είναι αναγκαίο», συμπλήρωσε, «να υπάρξει στην επόμενη Βουλή ισχυρή η αριστερή αντιπολίτευση». «Εμείς», υπογράμμισε, «υποστηρίζουμε αμετακίνητα τις πολιτικές που υπηρετούν την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισόρροπη ανάπτυξη και τις οικολογικές αντιλήψεις. Και δίνουμε έναν δύσκολο αγώνα με άνισους όρους, προσβλέποντας σε μια μεγάλη Αριστερή παράταξη, που θα αντιταχθεί στη νεοφιλελεύθερη της Ν.Δ. και τη “μεγάλη δημοκρατική παράταξη” του κ. Παπανδρέου».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μίλησε σε αυστηρά επικριτικό ύφος για το φαινόμενο της διαφθοράς και τόνισε: «Αν σήμερα το κράτος είναι διεφθαρμένο και δεν ικανοποιεί τον πολίτη, κάποιοι με τις πολιτικές τους το έκαναν έτσι». Ως προς την Οικονομία, ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι «αντέχει» προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οξυμμένα κοινωνικά προβλήματα. Και διευκρίνισε πως με μια δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση, με περιστολή των δαπανών, με τη μη τήρηση «διπλών βιβλίων», με περιορισμό των εξοπλιστικών δαπανών, μπορούν να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια. Για να προσθέσει ότι στόχος πρέπει να είναι όχι η ανάπτυξη για τους λίγους, αλλά το μέρισμα από τα οφέλη για τους πολλούς.

Αναφερόμενος στην πολιτική για την Υγεία, σημείωσε ότι τα προγράμματα των δύο μεγάλων κομμάτων υπηρετούν νεοφιλελεύθερες επιλογές, και κατά συνέπεια βρίσκουν αντίθετο το κόμμα του. Για τον Συνασπισμό, πρόσθεσε, προτεραιότητα έχει η ενίσχυση της δημόσιας Υγείας και η προστασία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των πολιτών. «Κανείς δεν είναι σήμερα ευχαριστημένος από την κατάσταση, η οποία επικρατεί στον χώρο της Υγείας – και η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ», είπε. Για την Παιδεία, ο πρόεδρος του ΣΥυποστήριξε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να υπάρξει δραστική αύξηση δαπανών, και ζήτησε ολόπλευρη στήριξη των εκπαιδευτικών. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι δεν είναι λύση στα σημερινά προβλήματα η δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Σχετικά με το Κυπριακό, τέλος, ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει πίσω απ’ όσα έχουν μέχρι σήμερα κατακτηθεί, ενώ επισήμανε πως το όλο ζήτημα είναι διεθνές (θέμα εισβολής και κατοχής) και ευρωπαϊκό: «Το ευρωπαϊκό κεκτημένο πρέπει να εφαρμοστεί απολύτως».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή