Μόνη της στην «άλλη» πολιτική η κ. Παπαρήγα

Μόνη της στην «άλλη» πολιτική η κ. Παπαρήγα

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μοναχικό δρόμο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, με διακριτές γραμμές τόσο από τα δύο κόμματα που διεκδικούν τη διακυβέρνηση, όσο και από τον Συνασπισμό και το ΔΗΚΚΙ που διεκδικούν τμήμα των αριστερών ψηφοφόρων, επιβεβαίωσε στη χθεσινή τηλεοπτική μονομαχία η κ. Αλέκα Παπαρήγα. Χωρίς εξάρσεις, η κ. Παπαρήγα εντυπωσίασε με την καταληκτική της τοποθέτηση. «Πρέπει να έρθει η στιγμή που η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας θα περάσουν οριστικά στην ανεργία, και μάλιστα χωρίς επίδομα», επισήμανε η γενική γραμματέας του KKE, αναγνωρίζοντας πάντως ότι «κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πιθανό στις επικείμενες εκλογές».

Ταυτόχρονα, προσκάλεσε εκ νέου τους Ελληνες πολίτες να «ξεκολλήσουν από τα δύο κόμματα και τη μοιρολατρία που συνεπάγεται η υπερψήφισή τους». Ειδικότερα για το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι εξελίχθηκε σε αστικό κόμμα με την έγκριση των ΗΠΑ και του ΣΕΒ, «οι οποίοι εξακολουθούν να του κλείνουν το μάτι». Δήλωσε ότι «ο απεγκλωβισμός των πολιτών από τα δύο μεγάλα κόμματα» αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμαχία στην Αριστερά, την οποία πάντως παρέπεμψε για την «επόμενη ημέρα, καθώς στις υπάρχουσες συνθήκες μπορεί να υπάρξουν μόνον επιμέρους συσπειρώσεις».

Χωρίς να ξεφύγει από τη ρητορική του KKE, η επικεφαλής του μάλλον πέτυχε να διευρύνει το πιθανό ακροατήριό της και να έχει σαφή και «καθαρό» λόγο. Απαντώντας για τη «μοναξιά της εξωτερικής πολιτικής» του κόμματος το οποίο και ψήφισε εναντίον της εισόδου της Κύπρου στην E.E. σε αντίθεση και με το «αδελφό κυπριακό κόμμα», επισήμανε ότι η σημερινή Ευρωπαϊκή Ενωση οδηγεί στην «ενίσχυση μιας διακρατικής συμμαχίας με αντιδραστική και αντιλαϊκή πολιτική» και γίνεται με ιδιαίτερα δυσμενείς όρους, ενώ για τη θέση της Ελλάδας στην Ενωση υποστήριξε ότι, παρά τα τεράστια κονδύλια που εισέρρευσαν, ωφελημένοι ήταν οι λίγοι και «στους πολλούς δόθηκαν μόνον τα 30 αργύρια του Ιούδα για την αποδοχή των επιταγών της παραγωγής». Σε ερώτημα για τη δυνατότητα υλοποίησης όσων προτείνει το KKE σχετικά με τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επέμεινε ότι «η οικονομία αντέχει, τα κέρδη δεν αντέχουν», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι πρώτη μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών σε κερδοφορία κεφαλαίου.

Στο ζήτημα της διαφθοράς στην τοπική αυτοδιοίκηση, επεσήμανε ότι η κρατική δομή και ο ανεξέλεγκτος τρόπος λειτουργίας των δήμων δημιουργούν φυτώρια διαφθοράς. Αίσθηση προκάλεσε η θέση της για την εκπαίδευση. Απέρριψε οποιαδήποτε λογική λειτουργίας ιδιωτικών σχολείων ή πανεπιστημίων και πρότεινε τη δημιουργία «ενιαίου σχολείου για όλους, με κατάργηση των διακρίσεων μεταξύ δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου» το οποίο θα δίδει πτυχίο «που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ζωής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή