Ανεδείχθη η διαφορά – Πειστικός Καραμανλής, ανεπαρκής Παπανδρέου

Ανεδείχθη η διαφορά – Πειστικός Καραμανλής, ανεπαρκής Παπανδρέου

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πρώτη τηλεοπτική αντιπαράθεση των πέντε πολιτικών αρχηγών διάρκειας δύο ωρών και δεκαπέντε λεπτών, αν και στατική, ίσως κουραστική, χωρίς απευθείας παρεμβάσεις, αλλά ικανοποιητική ως πείραμα Δημοκρατίας, ανέδειξε κατά γενική ομολογία τις δυνατότητες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Καραμανλή και χαρακτηρίσθηκε από την αμηχανία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου και την εμφανή αδυναμία του να ανταποκριθεί σε μια ανοιχτή συζήτηση, δίδοντας ασφαλή εξήγηση για την αποφυγή του ντιμπέιτ με τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σφιχτός, νευρικός, ανατρέχοντας συνεχώς σε σημειώσεις, ο κ. Παπανδρέου έδειξε απροετοίμαστος για μεγάλους ρόλους. Αντιθέτως ο κ. Καραμανλής υπήρξε άνετος στις απαντήσεις και κέρδισε τις εντυπώσεις. Από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, η γενική γραμματέας του KKE κ. Αλέκα Παπαρήγα υπήρξε σαφής, εντός του ιδεολογικού πλαισίου του κόμματός της, ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος του Συνασπισμού θα μπορούσε να έχει καλύτερη επίδοση, ενώ ο κ. Δημήτρης Τσοβόλας του ΔΗΚΚΙ κινήθηκε με άνεση στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ.

Κουραστική και άνευρη διαδικασία

Το πρώτο βήμα τηλεοπτικού διαλόγου μεταξύ των πέντε πολιτικών αρχηγών, αν και θετικό, εμφανέστατα έπασχε. Υπήρξε άνευρο, κουραστικό στους πολλούς διαδοχικούς κύκλους, δεν προσέφερε ευκαιρίες μεγάλες να αναδειχθούν οι διαφορές μεταξύ των κομμάτων και κυρίως με την απουσία παρεμβάσεων επέτρεψε τις στρογγυλεμένες, χωρίς αιχμές, σχεδόν τυπικές απαντήσεις. Αλλά και ο τύπος των ερωτήσεων κυριαρχήθηκε από τον συνήθη άνευρο καθωσπρεπισμό των εκπροσώπων της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας. Σε κάθε περίπτωση πάντως η χθεσινή εμπειρία προσφέρει ευκαιρία να ξεπεράσουν άπαντες φόβους και προκαταλήψεις για την καθιέρωση στο μέλλον ελεύθερων, χωρίς ασφυκτικούς περιορισμούς τηλεοπτικών αναμετρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή