Κανένα παράπονο, παρ’ ότι δεν πήραν χαρτοφυλάκιο

Κανένα παράπονο, παρ’ ότι δεν πήραν χαρτοφυλάκιο

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορούν να γίνουν όλοι υπουργοί; Οχι, ασφαλώς. Μπορεί να είναι δυσαρεστημένοι όσοι δεν έγιναν; Σίγουρα, όχι! Υπάρχουν δυσαρεστημένοι; Δεν μπορεί να μην υπάρχουν! Ολα αυτά, ισχύουν ανέκαθεν κατά τους σχηματισμούς των κυβερνήσεων. Κάποιοι θα μείνουν έξω, κάποιοι θα «φαγωθούν» την τελευταία στιγμή από την «εξομάλυνση» (λέγεται στην καθομιλουμένη και «καραμπόλα»), κάποιοι θα περάσουν ώρες πλάι σ’ ένα τηλέφωνο, που δεν λέει να χτυπήσει ή χτυπάει και στην άλλη άκρη βρίσκεται λάθος πρόσωπο! «Δώδεκα, κι ούτε ένα τηλεφώνημα» θα τραγούδησαν πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χθες, καθώς μέχρι τις 12 το μεσημέρι είχαν ολοκληρωθεί τα τηλεφωνήματα στους νέους υπουργούς και υφυπουργούς!

Ο κ. M. Εβερτ, όταν ρωτήθηκε «αν τον λυπεί το ότι δεν μετέχει στην κυβέρνηση» απάντησε: «Ποτέ δεν με λυπεί κάτι που γίνεται για το καλό του κόμματος». Ευχήθηκε εξάλλου «καλή επιτυχία στην κυβέρνηση, που αναλαμβάνει δύσκολο έργο» και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι θα αντιμετωπίσουμε τις προσδοκίες του ελληνικού λαού».

Υπάρχουν, λοιπόν, παραπονεμένοι; Ασφαλώς. Πώς να μην έχει παράπονο ο διατελέσας σε κυβερνητικά πόστα επί κυβερνήσεων Μητσοτάκη, κ. Βύρων Πολύδωρας, που εφέρετο «φαβορί» για υπουργείο και έμεινε εκτός κυβερνήσεως; Πλήρωσε τις «δέκα χιλιάδες που θα φύγουν με το καλημέρα;». Ισως.

Είναι, άραγε, δυσαρεστημένος ο βουλευτής B΄ Αθηνών, πλέον, κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος δεν έγινε ούτε υφυπουργός; Μπορεί να είναι, αλλά δεν θα το πει, επειδή γνωρίζει τι σημαίνει πολιτική. Δεν είναι εύκολο, ασφαλώς, σε μια περίοδο που το κόμμα σου επανέρχεται στην εξουσία έπειτα από 11 χρόνια και οι προσδοκίες του λαού είναι μεγάλες, να βγεις εσύ και να κάνεις τον δυσαρεστημένο, σαν το μικρό παιδί που δεν του πήραν οι γονείς του παγωτό!

Στην πολιτική είναι γνωστό ότι οι κυβερνήσεις σχηματίζονται από τα κόμματα εξουσίας. Τα κόμματα εξουσίας εκλέγουν συνήθως πολλούς βουλευτές. Στην κυβέρνηση χωρούν λιγότεροι από τους μισούς! Υπάρχουν, λοιπόν, δυσαρεστημένοι, αλλά θα κρύψουν τη δυσαρέσκεια κάτω από τη χαρά της νίκης και δεν θα την εκδηλώσουν. Χαρακτηριστική και αποστομωτική ήταν η χθεσινή παρέμβαση του βουλευτή B΄ Αθηνών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, επικεφαλής του Τομέα Ναυτιλίας της Ν.Δ. στην τελευταία Βουλή, στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του Alter, που τον παρουσίασε ως δυσαρεστημένο. «Δεν είμαι καθόλου δυσαρεστημένος. H Νέα Δημοκρατία είναι κυβέρνηση και θα είμαι δυσαρεστημένος;». «Μα, δεν θέλατε να γίνετε υπουργός;» ρώτησε ο παρουσιαστής. «Σημασία δεν έχει τι θέλει ο καθένας. Σημασία έχει τι αποφασίζει ο πρωθυπουργός», απάντησε ο βουλευτής, αποτυπώνοντας το κλίμα που αυτή τη στιγμή έχει επικρατήσει στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή