Κυβέρνηση εργασίας – Το μήνυμα των επιλογών Καραμανλή

Κυβέρνηση εργασίας – Το μήνυμα των επιλογών Καραμανλή

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομοιογενή κυβέρνηση, με λαϊκά χαρακτηριστικά και αναφορές στην κοινωνία, με γεωγραφική εκπροσώπηση, αντιδιαπλεκόμενη, χωρίς τις μεγάλες «βεντέτες» αλλά με σαφή προσανατολισμό στην παραγωγή έργου, παρουσίασε χθες ο νέος πρωθυπουργός κ. K. Καραμανλής.

Η νέα 48μελής κυβέρνηση του κ. Καραμανλή -πολυμελής, είναι αλήθεια, λόγω των ολυμπιακών αναγκών- κυριαρχείται από «κοινωνιστές», από πρόσωπα που έχουν διακριθεί ως «λαϊκοί» πολιτικοί και έχει ως πρώτους στόχους την ταχεία ολοκλήρωση των καθυστερημένων ολυμπιακών έργων και την αποκατάσταση σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Το κυβερνητικό σχήμα αποτελείται από έμπειρα και νέα στελέχη, φιλελεύθερους, αλλά και εκφραστές της κεντροδεξιάς αντίληψης, άπαντες κοντά στην πολιτική κουλτούρα του πρωθυπουργού, με τους περισσότερους κοντά στην ηλικία των 45 ετών. Κεντρικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση έχουν οι κ. Πρ. Παυλόπουλος, πρώτος τη τάξει με αιχμή το κράτος και την αναγέννηση της δημόσιας διοίκησης, Γ. Αλογοσκούφης, που αναλαμβάνει τον κρίσιμο τομέα της Οικονομίας, Π. Μολυβιάτης, που θα χειρισθεί από την πρώτη στιγμή το Κυπριακό και θα προσδιορίσει την εξωτερική πολιτική της χώρας, Γ. Σουφλιάς στον επίμαχο τομέα των έργων, Αν. Παπαληγούρας στη Δικαιοσύνη, με πρώτιστο καθήκον την αποκατάσταση συνθηκών κράτους δικαίου στη χώρα, Δημ. Σιούφας στον τομέα της ανάπτυξης, όπου πολλά θα κριθούν, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος καλείται να απεμπλέξει την άμυνα από το αμαρτωλό καθεστώς των προμηθειών στις αγορές των όπλων, Νικ. Κακλαμάνης, που θα χειρισθεί τον δύσκολο τομέα της Υγείας, Π. Παναγιωτόπουλος που καλείται να εξασφαλίσει συνθήκες κοινωνικής ειρήνης και, τέλος, οι κ. Σάββας Τσιτουρίδης στον αγροτικό τομέα, Βαγγέλης Βουλγαράκης στη δημόσια τάξη και η κ. Μαριέττα Γιαννάκου στον πάντα κρίσιμο για το μέλλον χώρο της Παιδείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή