Χωρίς σκέπαστρο το Κολυμβητήριο

Χωρίς σκέπαστρο το Κολυμβητήριο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ναυάγιο οδηγήθηκε τελικώς το σχέδιο κατασκευής σκεπάστρου στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο, ύστερα από πολύμηνες καθυστερήσεις και σωρεία λαθών που καταλογίζονται στην προηγούμενη κυβέρνηση. Αργά το βράδυ της Παρασκευής, έπειτα από πολύωρη σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτισμού και σε συνεννόηση με την «Αθήνα 2004», τη ΔΟΕ και τη διεθνή ομοσπονδία του υγρού στίβου (FINA), οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι -εξαιτίας των καθυστερήσεων στον σχεδιασμό- δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την έγκαιρη τοποθέτηση και παράδοση του στεγάστρου, γεγονός που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη διεξαγωγή του αγωνίσματος της κολύμβησης. Η ΔΟΕ ζητεί πλέον από την κυβέρνηση και την «Αθήνα 2004» να εργαστούν με βάση εναλλακτικά σχέδια, χωρίς στέγαστρο, ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις για τους αθλητές, το αγώνισμα και την τηλεοπτική του μετάδοση.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού γνώριζε εδώ και πολλούς μήνες τις αδυναμίες της κοινοπραξίας που είχε αναλάβει το έργο (Intracom Κατασκευές, Μοχλός και Γαντζούλας), αλλά και τις σοβαρές καθυστερήσεις. Μάλιστα, είχε βρεθεί αντιμέτωπη με την πλήρη άρνηση της κοινοπραξίας για την παράδοση του έργου εντός του χρονοδιαγράμματος, αλλά συνέχιζε να υπόσχεται στη FINA ότι το σκέπαστρο θα ολοκληρωθεί κανονικά.

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές υποσχέθηκε ότι θα υπογράψει άμεσα σύμβαση με νέα κοινοπραξία για την έγκαιρη υλοποίηση του έργου. Αντ’ αυτού, μόλις προχθές παρουσιάστηκε το νέο σχέδιο το οποίο προέβλεπε ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής στις 30 Ιουλίου. Με δεδομένο το υψηλό ρίσκο και το οριακό χρονοδιάγραμμα, αποφασίστηκε το βράδυ της Παρασκευής η οριστική ματαίωση του έργου, με τη FINA να εμφανίζεται απογοητευμένη. Πάντως, και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το αγώνισμα της κολύμβησης διεξήχθη σε πισίνα που δεν διέθετε σκέπαστρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή