ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΣΕΝΑΡΙΑ

«Αριστες οι σχέσεις Καραμανλή – Χριστόδουλου»

Κατηγορηματικά διέψευσαν, χθες, κύκλοι της Αρχιεπισκοπής την πληροφορία ότι κ. Χριστόδουλος επαναφέρει επιτακτικώς την ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων της Εκκλησίας από την κυβέρνηση, όπως ερμήνευσαν κάποιες εφημερίδες πρόσφατες δηλώσεις του. Οι ίδιοι κύκλοι μάλιστα διαβεβαίωναν ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει καν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, καθώς συγκεκριμένα δημοσιεύματα υποστήριξαν ότι ο κ. Χριστόδουλος ζήτησε τη διαμεσολάβηση του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου για να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου. «Οι σχέσεις των κ. Καραμανλή και Χριστόδουλου ήταν και παραμένουν άριστες και, ως εκ τούτου, αν προκύψει ανάγκη, ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει πρόβλημα να τηλεφωνήσει ο ίδιος στον πρωθυπουργό», προσέθεταν οι ίδιες πηγές, εκφράζοντας την απορία τους για τις επίμαχες φημολογίες. Ως φαίνεται, άλλωστε, άλλα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αρχιεπίσκοπος, καθώς χθες στην Ιερά Σύνοδο εκφράστηκαν ουκ ολίγες επιφυλάξεις για την πρόθεσή του να επισκεφθεί τον Πάπα Ιωάννη Παύλο B΄ και ως εκ τούτου ο ίδιος φαίνεται να αναστέλλει το ταξίδι του στο Βατικανό.

ΓΙΑ ΤΗΑΦΑΙΡΕΣΗ ΓΛΑΥΚΩΜΑΤΟΣ

Μικροεπέμβαση Μητσοτάκη

Σε μικροεπέμβαση για την αφαίρεση γλαυκώματος από τον αριστερό οφθαλμό υποβλήθηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης χθες σε ιδιωτικό νοσοκομείο. H επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Σπύρο Γεωργαρά. O κ. Μητσοτάκης ύστερα από δύο ώρες αποχώρησε από το θεραπευτήριο και δήλωσε ότι «όλα πήγαν μια χαρά», ενώ σε ερώτηση εάν θα βλέπει πλέον την πολιτική με άλλο μάτι, απάντησε χαριτολογώντας «όχι, θα συνεχίσω να τη βλέπω με το ίδιο».

ΘΕΤΙΚΗ H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ AITHMATA ΤΟΥΣ

Στο Μαξίμου οι ναυτεργάτες

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει θετικά την υλοποίηση πολλών εκ των αιτημάτων που έχουν οι ναυτεργάτες, όπως προέκυψε χθες από τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΠΝΟ, ο ναυτεργατικός κόσμος βρίσκεται σε κλίμα προσμονής ελπίζοντας πως η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει θετικά τα χρόνια αιτήματά τους, όπως η επίλυση των προβλημάτων που μαστίζουν το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (NAT), η αύξηση του εφάπαξ, διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους κ.ά.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ – ΙΣΙΚ

Συζήτησαν για τα ΜΟΕ

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, στρατηγό Isik, είχε χθες ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Βασίλης Μιχαλολιάκος. Κατά τη συνάντηση, οι δύο υφυπουργοί συζήτησαν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που έχουν ληφθεί μεταξύ των δύο χωρών, για τα οποία ο κ. Μιχαλολιάκος εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πιο ισχυρά, τονίζοντας και την ευκαιρία που παρουσιάζεται τόσο από τις θερμές προσωπικές σχέσεις των δύο πρωθυπουργών κ. Καραμανλή και Ερτογάν όσο και από την ενταξιακή προσπάθεια της Τουρκίας στην E.E. Από την πλευρά του, ο κ. Isik, ο οποίος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η Τουρκία πιστεύει στη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ, διατύπωσε την άποψη πως η πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην E.E. θα επιτρέψει τη μείωση των αμυντικών της δαπανών στο 2% του ΑΕΠ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ

Κρίσεις ταξιάρχων ΕΛ.ΑΣ.

Ολοκληρώθηκαν χθες αργά το βράδυ οι κρίσεις των ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας. Με πρόεδρο τον νέο αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Γιώργο Αγγελάκο και μέλη τον υπαρχηγό του σώματος, αντιστράτηγο Γιώργο Κανέλλο, και τον προϊστάμενο Επιτελείου, αντιστράτηγο Αναστάσιο Δημοσχάκη, το ανώτατο συμβούλιο κρίσεων προήγαγε στον βαθμό του υποστρατήγου τους κ. Νικόλαο Τριανταφύλλου, Γεώργιο Μητρόπουλο, Σωτήρη Τσενέ, Γεώργιο Νικολόπουλο, Δημήτρη Καραγιώτη, Αθανάσιο Δημακά, Αθανάσιο Κατσάρα, Δημήτρη Τσιουβάρα, Βασίλειο Τσιατούρα, Χρήστο Δρακόπουλο, Ασημάκη Γκόλφη, Αντώνιο Σκουμπόπουλο, Ευάγγελο Πύλη και Στυλιανό Τσούφη. Διατηρητέοι κρίθηκαν 21 ταξίαρχοι, ενώ 21 κρίθηκαν ως «ευδοκίμως τερματίσαντες» με τον βαθμό του υποστρατήγου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ APH ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

«Επιζήμιες οι πρόωρες εκλογές»

Τη θέση ότι πρέπει να αποφευχθεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, εξέφρασε χθες ο βουλευτής της Ν.Δ. Αρης Σπηλιωτόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι οι πρόωρες εκλογές «είναι ιδιαιτέρως επιζήμιες και για την πολιτική σταθερότητα, αλλά βεβαίως και για την οικονομία». Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σπηλιωτόπουλος επισήμανε ότι είναι πρόσφατη η λαϊκή εντολή στην κυβέρνηση και υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «O πρωθυπουργός έχει πολύ υψηλή δημοτικότητα και η κυβέρνηση έχει όλες τις προϋποθέσεις για να ασκήσει την εξουσία που της εμπιστεύθηκε ο λαός. Να προχωρήσει σε ρήξεις και τομές και να ασχοληθεί με τα σημαντικά ζητήματα, με προοπτική τετραετίας και στο τέλος ο λαός να την κρίνει». Απαντώντας δε σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Σπηλιωτόπουλος υποστήριξε ότι υπάρχουν «πολλά περιθώρια συμπλήρωσης και βελτίωσης» της επικοινωνιακής πολιτικής του κυβερνώντος κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή