Ενστάσεις KKE για Εξεταστικές

Ενστάσεις KKE για Εξεταστικές

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«H εργατική τάξη πρέπει να έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό της και το δίκιο της», τόνισε χθες η γενική γραμματέας της K.E. του Κομμουνιστικού Κόμματος κ. Αλέκα Παπαρήγα, απευθύνοντας στους πολίτες πρόσκληση συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνει ο Περισσός μεθαύριο το πρωί στο Πεδίον του Αρεως. «Πρέπει να αναδιοργανωθούμε καλύτερα. Να μην εγκλωβιστούμε στις προτάσεις των δύο μεγάλων κομμάτων. Δεν μπορούμε να παζαρεύουμε τι θα χάσουμε, αλλά τι θα κερδίσουμε, διότι διαφορετικά θα τα χάσουμε όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι τα αιτήματα που προβάλλει το KKE «είναι δίκαια και ρεαλιστικά, αφού υπάρχει πλούτος σε αυτή τη χώρα».

Μεταξύ των αιτημάτων -«στόχους» τούς χαρακτηρίζει η ηγέτιδα του κόμματος- που θέτει ο Περισσός είναι: O κατώτατος μισθός στα 1.200 ευρώ και η κατώτατη σύνταξη στα 960 ευρώ, η σύνταξη στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες και αντιστοίχως στα 55 και 50 για τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, η αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία -υγεία- πρόνοια, επιδότηση των ανέργων με το 80% των 1.200 ευρώ χωρίς προϋποθέσεις, η επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από τα Βαλκάνια και το Αφγανιστάν.

Αναφερόμενη στο θέμα των εξεταστικών επιτροπών τη συγκρότηση των οποίων ζητούν από την δική του πλευρά το καθένα τα δύο μεγάλα κόμματα, η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για «σκυλοκαβγά» και μεταξύ άλλων σημείωσε: «Θα γεμίσουμε εξεταστικές επιτροπές. Θα βγει τίποτα; Το πολύ πολύ να βρούμε δύο μίζες σε σχέση με τις χιλιάδες που υπάρχουν».

Η «προεδρολογία»

Στο μεταξύ, κληθείσα να σχολιάσει και την «προεδρολογία» της τελευταίας περιόδου, η κ. Παπαρήγα εμμέσως αναφέρθηκε και στο σενάριο που φέρει τον πρόεδρο του ΣΥκ. N. Κωνσταντόπουλο ως έναν εκ των πιθανών υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας: «Τι θα αλλάξει για τους εργαζόμενους αν τα δύο κόμματα τα βρουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ή τα βρουν και με τον ΣΥΝ; Ανάμεσά τους δεν πρέπει να μπείτε. Και οι δύο είναι πολύ καλοί για το κεφάλαιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή