O Αναστάσιος παραμένει στην Αλβανία

O Αναστάσιος παραμένει στην Αλβανία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κύριος Αναστάσιος διευκρίνισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν ενδιαφέρεται για τον Πατριαρχικό Θρόνο της Αλεξανδρείας, και ότι θα παραμείνει πλησίον του ποιμνίου στην αλβανική Εκκλησία, την οποία οικοδόμησε κυριολεκτικώς εκ των ερειπίων της.

Ο κύριος Αναστάσιος ήταν ο λογικός διάδοχος του φονευθέντος στο τραγικό δυστύχημα του ελικοπτέρου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, διότι είχε «ανοίξει» το Πατριαρχείο σε όλη την Αφρική. Παρά ταύτα, εγκυρότατες πληροφορίες φέρουν τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας να έχει δηλώσει: «H Εκκλησία μού έχει ήδη αναθέσει μία πολύ δύσκολη και κρίσιμη αποστολή. Την αγαπώ και την χαίρομαι».

Η στάση του κυρίου Αναστασίου προσλαμβάνει ιδιαιτέρα σημασία δεδομένου ότι η Ορθόδοξος Εκκλησία της Αλβανίας αποτελεί στόχο βιαίων επιθέσεων, από τις 14 Σεπτεμβρίου, όταν άγνωστοι δράστες ανατίναξαν με δυναμίτιδα τον Σταυρό, ύψους οκτώ μέτρων, στην Τζιάρα των Αγίων Σαράντα, οργάνωσαν κλοπή 17 εικόνων και τμήματος του εικονοστασίου στη Μοσχόπολη, επιθέσεις σε εκκλησίες και στη Μονή του Αγίου Γεωργίου και λεηλάτησαν τον ναό στο Βουλιαράπη, στις 28 Σεπτεμβρίου.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εκκλησιών που συνήλθε στην Πράγα από 27 τις Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου εξέφρασε την ανησυχία του για τις βιαιότητες εναντίον της Ορθοδόξου Εκκλησίας και απηύθυνε έκκληση στις αλβανικές αρχές «να εξακολουθήσουν να σέβονται τη θρησκευτική ελευθερία στη χώρα και να προστατεύουν όλες τις θρησκευτικές κοινότητες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή