«Δεν θα κάνουν κουμάντο πέντε νταβατζήδες και πέντε συντεχνίες»

«Δεν θα κάνουν κουμάντο πέντε νταβατζήδες και πέντε συντεχνίες»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, με τον πιο επίσημο τρόπο, μπροστά σε 40 βουλευτές του κόμματός του, έριξε χθες το γάντι στις δεσμευτικές δυνάμεις του τόπου, δηλώνοντας έτοιμος για ρήξεις και μεγάλες αλλαγές. Σε γεύμα με νεοδημοκράτες βουλευτές του τρίτου θερινού τμήματος, απαντώντας σε αναφορές για τον βασικό μέτοχο και έπειτα από παραίνεση παρισταμένου «να σπάσει αβγά», δήλωσε με έμφαση: «Δεν θ’ αφήσω πέντε νταβατζήδες και πέντε συντεχνίες να χειραγωγήσουν την πολιτική ζωή της χώρας. Είναι εύκολα αντιμετωπίσιμοι, αρκεί να κάνουμε εμείς τη δουλειά μας ως νομοθέτες και η Δικαιοσύνη τη δική της δουλειά». Παρότι το Μέγαρο Μαξίμου αργά το βράδυ επιχείρησε να αμβλύνει κάπως τις εντυπώσεις, μεταδίδοντας πως «ο πρωθυπουργός δεν χρησιμοποιεί τέτοια φρασεολογία», οι συνομιλητές του βουλευτές και υπουργοί ήταν απόλυτοι και σημείωναν πως το μήνυμα ήταν σαφές και ισχυρό. «Δεν παίζει», δήλωναν χαρακτηριστικά και επέμειναν πως «είναι αποφασισμένος να συγκρουσθεί».

Πέραν του μηνύματος προς τις δυνάμεις της διαπλοκής, ο κ. Καραμανλής, αναφερόμενος στον κύκλο των ευρύτερων μεταρρυθμίσεων, μετέδωσε ανάλογο σήμα και προς τις ισχυρές συντεχνίες, λέγοντας ότι «θα σπάσουμε αβγά εκεί που πρέπει, στον OTE, στη ΔΕΗ και στην Ολυμπιακή Αεροπορία», ενώ για το Ασφαλιστικό είπε ότι θα αντιμετωπισθεί την επόμενη τετραετία. Ακόμη, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με τις υποθέσεις που αποστέλλει η Δικαιοσύνη στη Βουλή των Ελλήνων, υπογράμμισε πως «για όποιες υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ενοχής θα προχωρεί η διερεύνησή τους». Συμπεριέλαβε σ’ αυτές την υπόθεση του Χρηματιστηρίου και του ντόπινγκ των αθλητών, όχι όμως και εκείνη του υπουργείου Ναυτιλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή