ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο A. Λοβέρδος στην Εξεταστική για τους εξοπλισμούς

Ο πρώην υφυπουργός κ. A. Λοβέρδος θα μετάσχει τελικώς από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, αντί της κ. Αννας Διαμαντοπούλου, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικώς, στην εξεταστική επιτροπή για τους εξοπλισμούς, όπως έγινε γνωστό χθες. H αντικατάσταση της κ. Διαμαντοπούλου προκάλεσε έντονη φημολογία ότι η συντονίστρια Εξωτερικών και Αμυνας του ΠΑΣΟΚ αποστασιοποιείται από τους πρώην υπουργούς κ. A. Τσοχατζόπουλο και Γ. Παπαντωνίου, οι οποίοι είχαν υπογράψει τις εξοπλιστικές συμβάσεις, που πρόκειται να διερευνηθούν. Ωστόσο, οι φήμες αυτές διαψεύδονταν αρμοδίως. Σημειώνεται ότι οι προτάσεις τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ για τις εξεταστικές επιτροπές θα συζητηθούν την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή.

ΔΙΚΗ ΕΛΑ

Τη Δευτέρα οι ποινές

Τη Δευτέρα αναμένεται εκτός απροόπτου η ετυμηγορία των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επί των ποινών που θα επιβληθούν στους Χρήστο Τσιγαρίδα, Ειρήνη Αθανασάκη, Κώστα Αγαπίου και Αγγελέτο Κανά, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή στον ΕΛΑ. Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Απόστολου Βέλιου και σε 48 απόπειρες ανθρωποκτονιών, απλή συνέργεια σε 43 εκρήξεις και απόπειρες εκρήξεων, πράξεις για τις οποίες ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να καταδικαστούν σε κάθειρξη 972 ετών, τα οποία με τη συγχώνευση βάσει του νόμου δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 25 χρόνια. Σχολιάζοντας την εισαγγελική πρόταση επί των ποινών σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός κάνει λόγο για πρόκληση στη δημοκρατική ευαισθησία.

ΔΙΑΦΩΝΕΙ TO ΥΠΕΧΩΔΕ

Κλιμακωτά διόδια στην Αττική Οδό

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ διαφωνεί με την εφαρμογή κλιμακωτών διοδίων στην Αττική Οδό, αλλά μελετά το ενδεχόμενο μειωμένων τελών για τους ακραίους κόμβους, δηλαδή αν κάποιος εισέλθει στην Αττική Οδό σε 2-3 εξόδους πριν το ένα ή το άλλο τέλος της Οδού. Αυτό προκύπτει με γραπτή απάντηση του κ. Γ. Σουφλιά σε ερώτηση του βουλευτή του Συνασπισμού κ. A. Αλαβάνου, ο οποίος θεωρεί ότι η κοινοτική οδηγία 1999/62 επιτάσσει το αντίθετο. O υπουργός σημειώνει στην απάντησή του ότι η χρέωση σύμφωνα με την απόσταση γίνεται οπωσδήποτε στους διεθνείς υπεραστικούς αυτοκινητοδρόμους και όχι στους περιφερειακούς ή περιαστικούς. Επισημαίνει ότι πέραν του γεγονότος πως δεν γίνεται μνεία για διαφοροποίηση της τιμής στη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, η πρόταση καταβολής της μισής αξίας των διοδίων προϋποθέτει την κατασκευή σταθμών διοδίων ή την τοποθέτηση συστημάτων παρακολούθησης της κυκλοφορίας σε κλάδους εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο, το οποίο επίσης δεν προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης.

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΖΕΥΓΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

«Δεν έχουμε εμπλοκή με Οctagon»

Μία ημέρα μετά την εισαγγελική διαταγή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με την εμπλοκή της εταιρείας Οctagoστα χορηγικά προγράμματα της «Αθήνα 2004», ο Θεόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζουν ότι «ουδεμία σχέση είχαμε ή έχουμε με την εταιρεία αυτή». Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται προκειμένου να μας συνδέσουν κάποιοι με τη συγκεκριμένη εταιρεία είναι απολύτως αθεμελίωτοι και συκοφαντικοί». H οικογένεια Αγγελοπούλου θεωρεί ότι «κοινωνικές ή επαγγελματικές σχέσεις του παρελθόντος δεν είναι νοητό, ούτε θεμιτό, να χρησιμοποιούνται αντί επιχειρημάτων ή αποδείξεων». Επιπλέον, εκφράζει τη λύπη της «επειδή κοινωνικές σχέσεις χρησιμοποιούνται ως «ενδείξεις δήθεν ενοχής» και οδηγούν τη Δικαιοσύνη να ασχολείται με απολύτως ανύπαρκτα θέματα». Τέλος, απειλεί με νέες αγωγές υποστηρίζοντας ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε και το δικό μας δικαίωμα για την προστασία της τιμής και της υπόληψής μας». Σημειώνεται ότι ιδρυτικά στελέχη της Οctagoυπήρξαν στενοί συνεργάτες της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου κατά την περίοδο διεκδίκησης των Αγώνων, αλλά και στελέχη της «Αθήνα 2004», ενώ η εταιρεία λειτούργησε ως σύμβουλος αρκετών εκ των χορηγών της Οργανωτικής Επιτροπής (Huyndai, Alpha Bank κ.λπ.), καθώς και γνωστών αθλητών, γεγονός που έχει απασχολήσει πολλές φορές τον Τύπο.

ΑΠΟ ΤΗΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στήριξη στο Πατριαρχείο

Την «πλήρη στήριξη και συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης» εξέφρασε χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Π. Σκανδαλάκης στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με αφορμή την τελευταία επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό εις βάρος του Πατριαρχείου. «Ζητήθηκε επίσημα από την τουρκική κυβέρνηση ενίσχυση της φρουράς του Πατριαρχείου, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοια περιστατικά», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Σκανδαλάκης. Από την πλευρά του ο βουλευτής του Συνασπισμού κ. Φ. Κουβέλης με ερώτησή του προς τον υπουργό Εξωτερικών ζητεί μεταξύ άλλων να πληροφορηθεί εάν «υπάρχει επίσημη θέση της τουρκικής κυβέρνησης» για όλες τις εις βάρος του Πατριαρχείου επιθέσεις και το «σε ποιες πράξεις προέβη για την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων».

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Συζήτησαν για τον τουρισμό

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο είχε χθες ο υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος. H συζήτηση, όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, επικεντρώθηκε στα τουριστικά θέματα και ιδιαίτερα στο μέλλον του ελληνικού τουρισμού. Ιδιαίτερη έμφαση, όπως τόνισε, δόθηκε στα αναπτυξιακά προγράμματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή