Με ονοματεπώνυμο η μάχη κατά της διαπλοκής

Με ονοματεπώνυμο η μάχη κατά της διαπλοκής

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε ο αιχμηρός λόγος του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή περί διαπλεκομένων και συντεχνιών δείχνουν ότι βρισκόμαστε ενώπιον ριζικών διαφοροποιήσεων του πολιτικού πλαισίου, εντός του οποίου διεξάγεται η πάλη για τη νομή της εξουσίας τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Οι παρασιτικοί βαρώνοι που ελέγχουν τα ΜΜΕ και δι’ αυτών τις κρατικές προμήθειες και τα δημόσια έργα παράγουν υπανάπτυξη και, πολύ περισσότερο, κλονίζουν τις βάσεις του πολιτεύματος. Η πρωθυπουργική βούληση, όπως δριμύτατα επαναδιατυπώθηκε την περασμένη Τετάρτη, εφόσον γίνει πράξη, επανορίζει τη σχέση οικονομίας και πολιτικής, προς όφελος των νομοταγών πολιτών και των υγιών δυνάμεων της χώρας, δηλαδή προς όφελος της συντριπτικής πλειονότητας.

Σε αυτήν τη δυναμική ανάκτησης της πολιτικής πρέπει να αναγνωσθούν και οι χθεσινές δημόσιες δηλώσεις υπουργών. Ο μεν υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας κάλεσε τους εισαγγελείς να διασφαλίσουν «τα έννομα συμφέροντα της πολιτείας παραβλέποντας τα πάσης φύσεως εμπόδια», ενώ ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε τηλεοπτική συνέντευξη, απεδέχθη τον χαρακτηρισμό «εθνικός προμηθευτής» για τους κ. Γεώργιο Μπόμπολα και Σωκράτη Κόκκαλη και χαρακτήρισε «εθνικό εκδότη» τον κ. Χρήστο Λαμπράκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή