Κατάθεση κατά Αρχιεπισκόπου

Κατάθεση κατά Αρχιεπισκόπου

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναζωπυρώνονται τα σενάρια που εμφανίζουν τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο να είχε σχέσεις με τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός, ανώτερης βαθμίδας, κατέθεσε αυτοβούλως στον Αρειο Πάγο ότι ο Γιοσάκης μεσολάβησε για να συναντηθεί δύο φορές με τον Αρχιεπίσκοπο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στις συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν πριν από έξι μήνες στην Αρχιεπισκοπή, ήταν παρών και ο Γιοσάκης. Συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου απέφυγαν να σχολιάσουν τις συγκεκριμένες πληροφορίες, σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να γίνει γνωστό το όνομα του δικαστικού και το περιεχόμενο της κατάθεσής του» πριν απαντήσουν σε «απλές φήμες». Στο ερώτημα αν ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε κατά το παρελθόν με δικαστικό, παρουσία του Αρχιμανδρίτη, οι ίδιοι έλεγαν ότι «ο Αρχιεπίσκοπος έχει συναντηθεί με πολλούς δικαστικούς».

Η Αρχιεπισκοπή, όμως, σε ανακοίνωσή της στις 31 Ιανουαρίου υπογράμμιζε ότι ο κ. Χριστόδουλος «ούτε είχε ούτε, φυσικά, έχει οιανδήποτε σχέση ή επικοινωνία» με τον Γιοσάκη. H ίδια ανακοίνωση κατέληγε ως εξής: «Καταφαίνεται πλέον σαφώς η συνδυασμένη προσπάθεια, διά της υποθέσεως Γιοσάκη, να σπιλωθεί το πρόσωπο του Μακαριωτάτου και εν γένει να αμαυρωθεί η εικόνα της Εκκλησίας με τη διασπορά χαλκευμένων ειδήσεων με υπονοούμενα που μόνον στη νοσηρή φαντασία των επινοητών τους υπάρχουν».

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, ο οποίος πρώτος με δήλωσή του είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ο Γιοσάκης «κατόρθωσε να διεισδύσει στον χώρο των «εκλεκτών» του Αρχιεπισκόπου», άφησε χθες νέες αιχμές κατά του κ. Χριστόδουλου. Σε συνέντευξη του στη NET, αναφερόμενος στις δικαιολογίες για τις σχέσεις του Αρχιεπισκόπου με τον Απόστολο Βαβύλη, είπε χαρακτηριστικά: «Το «δεν τον ξέρω, δεν τον είδα», δεν ήταν καλό πράγμα, τον εξέθεσε και αποδείχθηκε ότι κάπου είχαν συναντηθεί». O κ. Αμβρόσιος προέβλεψε ότι «έχουμε μπροστά μας δύσκολες ώρες και δεν ξεπεράσαμε την κρίση» και αμφισβήτησε τη διαδικασία αυτοκάθαρσης στους κόλπους της διοίκησης της Εκκλησίας. «Καθένας που άκουσε τα μέτρα δεν ικανοποιήθηκε. Το πρόβλημα ήταν τα άμφια των ιερέων; Αυτή είναι η κάθαρση; Δεν τα αμφισβητώ εγώ, η αποδοχή από τον κόσμο είναι αυτή που μας αμφισβητεί όλους» σημείωσε. Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Ιερώνυμος δήλωσε ότι «τα μέτρα είναι προς μία κατεύθυνση και αν δεν εφαρμοστούν, εμείς είμαστε εδώ».

Στον εισαγγελέα κ. Σανιδά κατέθεσε χθες, τέλος, ο ιεροδιάκονος Ιγκόρ Χλοπόνιν. O Χλοπόνιν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την υπόθεση του τροχαίου ατυχήματος, στο οποίο τραυματίστηκε, αλλά και για το εξαιρετικά υψηλό ποσό που του επιδικάσθηκε ως αποζημίωση από την πρωτοδίκη κ. Αντωνία Ηλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή