ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Καραμανλής με Σρέντερ στις 21 Μαρτίου

Συνάντηση με τον Γερμανό Καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ θα έχει στις 21 Μαρτίου ο πρωθυπουργός κ. K. Καραμανλής στο Βερολίνο. Στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο ανδρών αναμένεται να βρεθούν οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, το Κυπριακό, η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, καθώς και το ζήτημα του Συμφώνου Ανάπτυξης και Σταθερότητας (γνωστό και ως «στρατηγική της Λισσαβώνας»). Το ζήτημα αυτό θα απασχολήσει μία ημέρα μετά, την έκτακτη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

ΓΙΑ ΤΗΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟ ΣΤΟΟΤΕ

Παρέμβαση Μάνου

«Η κυβέρνηση οφείλει να επιβάλει με νόμο ότι στις ΔΕΚΟ με μορφή Ανώνυμης Εταιρείας δεν μπορεί να ισχύει καθεστώς προστασίας των υπαλλήλων μεγαλύτερο από εκείνο που ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους», δήλωσε χθες ο βουλευτής Επικρατείας Στέφανος Μάνος με αφορμή, όπως αναφέρει, «το εξαιρετικά γενναιόδωρο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του OTE». Επικαλούμενος δε την παράγραφο 4 του άρθρου 103 του Συντάγματος, σύμφωνα με την οποία «Οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν οργανικές θέσεις είναι μόνιμοι εφόσον οι θέσεις αυτές υπάρχουν», σε συνδυασμό με την πρώτη παράγραφο του άρθρου 155 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα σύμφωνα με την οποία «ο υπάλληλος απολύεται αν καταργηθεί η θέση στην οποία υπηρετεί», ο κ. Μάνος σημειώνει ότι θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, ενώ δεν είναι, ότι ο υπάλληλος απολύεται όταν καταργείται μία θέση στον OTE ή στη ΔΕΗ ή στην Τράπεζα της Ελλάδος. «Οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ δεν πράττουν το αυτονόητο», συμπληρώνει ο κ. Μάνος «και καταφεύγουν στη μέθοδο της χρυσωμένης εθελουσίας εξόδου επειδή η κυβέρνηση τρέμει το πολιτικό κόστος. H αποφυγή του πολιτικού κόστους με λεφτά των φορολογουμένων, είναι μία ακόμη μορφή της ενδημούσης διαφθοράς του πολιτικού συστήματος», καταλήγει.

ΑΠΟ TOAMEPIKANO ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ

Θετικά σχόλια για την Ελλάδα

Τις θέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών σε ό,τι αφορά ζητήματα ελληνοαμερικανικών σχέσεων ή και κοινού για τις δύο χώρες ενδιαφέροντος, ανέπτυξε χθες ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τσαρλς Ρις, κατά την διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ. O κ. Ρις εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την ικανοποίησή του για το επίπεδο της διμερούς συνεργασίας στο μέτωπο κατά της τρομοκρατίας, ενώ θετικά αναφέρθηκε και στην επιλογή της Ελλάδας να υποστηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Σε ό,τι αφορά το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, ο Αμερικανός διπλωμάτης επανέλαβε ότι η χώρα του θα στηρίξει την όποια λύση βρεθεί μέσα από τις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται υπό την αιγίδα του OHE, ενώ για το Κυπριακό τόνισε πως η Λευκωσία πρέπει να απαντήσει θετικά στην πρόσκληση του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών και να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για αλλαγές επί του Σχεδίου Ανάν.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ H ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Φιλοξενία παιδιών

Τα υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών, ενέκριναν τη χρηματοδότηση για το τρέχον έτος θερινού προγράμματος φιλοξενίας παιδιών, νέων και ηλικιωμένων απόδημων στην Ελλάδα από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, το πρόγραμμα αυτό «εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση για την ύπαρξη συγκροτημένης πολιτικής που θα διαρθρώνεται και σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών και θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων για μια ανανεωμένη στρατηγική για τον Απόδημο Ελληνισμό». Χθες, ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Π. Σκανδαλάκης συναντήθηκε με τους βραβευθέντες από την ελληνική πολιτεία δημοσιογράφους Ομογενειακών Μέσων Ενημέρωσης.

ΣΤΗΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ OI ΦΑΚΕΛΟΙ

Εξαπάτηση πτυχιούχων

Στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών διαβιβάστηκαν -με εντολή του υφυπουργού Παιδείας κ. Σπύρου Ταλιαδούρου- οι φάκελοι των δύο ιδιωτικών γραφείων, που, όπως προκύπτει, επιχειρούσαν να εξαπατήσουν πτυχιούχους εξωτερικού. Ειδικότερα, το πρώτο υποσχόταν ταχεία αναγνώριση πτυχίων Ιατρικής εξωτερικού κατά παράκαμψη του ΔΙΚΑΤΣΑ, ενώ το δεύτερο τη χορήγηση master ετήσιας διάρκειας από ιταλικά πανεπιστήμια. Στο διαβιβαστικό τονίζεται ότι από το περιεχόμενο των διαφημιστικών φυλλαδίων των δύο ιδιωτικών γραφείων, προκύπτει η τέλεση σοβαρότατων αξιόποινων πράξεων γι’ αυτό και ζητείται η συνδρομή της Εισαγγελικής Αρχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή