Αποκλείει τον ανασχηματισμό

Αποκλείει τον ανασχηματισμό

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστικό τέλος στις φημολογίες περί επικείμενου ανασχηματισμού έθεσε o πρωθυπουργός με τη συνέντευξή του. Δεσμεύθηκε μάλιστα ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. «Πήρα εντολή από τον ελληνικό λαό, την οποία θα τιμήσω. Δικό μου μέλημα είναι να είμαι έντιμος και ειλικρινής απέναντι στους πολίτες», τόνισε και επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι «είναι ξένα από μένα τα τερτίπια και τα πολιτικά κόλπα, όπως απεδείχθη και με την πρότασή μας για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Αναλόγως κατηγορηματικός ήταν ο κ. Καραμανλής και σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις και τη φθορά που φαίνεται να έχει υποστεί η εικόνα της Ν.Δ. αλλά και ο ίδιος το τελευταίο διάστημα. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση διατηρεί ένα σταθερό και σαφές προβάδισμα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «οι έρευνες της κοινής γνώμης είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, αλλά δεν καθοδηγούν την πολιτική μας». «Θεωρώ εθνικό μου χρέος την εφαρμογή των δεσμεύσεων και της πολιτικής που έχουμε εξαγγείλει και οι πολίτες έχουν τη γνώση και την ωριμότητα να κρίνουν και να αξιολογούν», απάντησε.

Σε άλλη ερώτηση, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι παραμένει στρατηγική στόχευσή του η δημιουργία ενός πιο ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος, προσθέτοντας ωστόσο ότι χρειάζεται βαθιά μελέτη χωρίς προχειρότητα προκειμένου το ολιγομελέστερο Υπουργικό Συμβούλιο να συνάδει με τη διοικητική διάρθρωση της χώρας. «Δεν πιστεύω στους ανασχηματισμούς και μάλιστα στους συχνούς», είπε, προσθέτοντας ότι «κανείς βέβαια δεν είναι αλάνθαστος και πρώτος ο ομιλών, αλλά τα ερωτήματα περί αλλαγών στην κυβέρνηση μπορεί να δημιουργούν δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι παραγωγικά πολιτικά. Το στοίχημα για μία κυβέρνηση δεν είναι οι συχνές και εύκολες αλλαγές, αλλά η μέγιστη δυνατή συλλογικότητα».

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, μίλησε για την ανάγκη «επιτάχυνσης και εντατικοποίησης του κυβερνητικού έργου» και άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι στις άμεσες προτεραιότητές του είναι ο καλύτερος συντονισμός και η συνεργασία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Τέλος, ο κ. Καραμανλής στις λιγοστές του ευθείες επικρίσεις στην αντιπολίτευση εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις αποχωρήσεις από τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία, και διευκρίνισε ότι αν η κυβερνητική πρόσκληση υπονομευθεί, η Ν.Δ. θα εφαρμόσει μεμονωμένα το δικό της πρόγραμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή