ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αρνητικός ο Συνασπισμός σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Σκληρούς τόνους για το ΠΑΣΟΚ, στοιχείο σαφούς αρνητικής διάθεσης ως προς την προοπτική συνεργασίας, εμπεριέχει η εισήγηση της πλειοψηφίας του Συνασπισμού για τις προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, η οποία συζητείται σήμερα στην ειδική σύνοδο της ΚΠΕ του κόμματος, εν όψει της αναμέτρησης του 2006. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα επιχειρήσουν να καταμετρήσουν την επιρροή τους στο εκλογικό σώμα. Και αφού επισημαίνεται ότι «η εναλλακτική προσέγγιση της Αυτοδιοίκησης» από πλευράς του ΣΥΝ, «έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις κεντρικές και τοπικές επιλογές του δικομματισμού», υπογραμμίζεται: «Είναι φανερό ότι θα επιχειρήσουν να μετατοπίσουν τη συζήτηση από τα κρίσιμα θέματα στην άγονη συνεργασιολογία. Δεν πρέπει να ανοίξουμε καμιά τέτοια συζήτηση ούτε με την Ν.Δ. ούτε βέβαια με το ΠΑΣΟΚ. Καμιά συζήτηση σε κεντρικό επίπεδο για ζητήματα συνεργασιών». Και ενώ παραμένει ζητούμενο το τι θα γίνει σε τοπικό επίπεδο και ειδικότερα σε ορισμένους δήμους, η ηγεσία του ΣΥαναφέρει ότι «ιδιαίτερα σε νομαρχιακό επίπεδο», θα επιδιώξει τη συνεργασία με άλλες δυνάμεις της ευρύτερης Αριστεράς, με τις οποίες βρίσκεται ήδη σε διάλογο.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ KAI ME ΤΗΑΛΒΑΝΙΑ

Στο «μικροσκόπιο» ο Βαβύλης

Στενή συνεργασία για την υπόθεση του Απόστολου Βαβύλη είχε χθες με τις αλβανικές εισαγγελικές αρχές, τον πρέσβη και τον πρόξενο της Αλβανίας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Δ. Λινός. H σύσκεψη ήταν πολύωρη, συζητήθηκαν οι περαιτέρω εξελίξεις, ενώ συμμετείχε εκτός από τον Αλβανό ομόλογο του κ. Λινού, κ. Βίζα Μπέλε, και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος. Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» μπαίνουν όλες οι συναλλαγές του καταζητούμενου, προκειμένου να «δεθεί» το κατηγορητήριο εις βάρος του, ενώ αναμένεται, κατά πληροφορίες, η έκδοση νέου, συμπληρωματικού εντάλματος σύλληψης που θα περιλαμβάνει και το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος). Σημειώνεται ότι εφόσον υπάρχει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, υπάρχει και δυνατότητα προφυλάκισης του κατηγορουμένου.

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Τα αθλήματα πάγου

Εντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώθηκε χθες στη Βουλή, για τον αθλητισμό αυτήν τη φορά, κατά τη διάρκεια σχετικής επερώτησης του ΠΑΣΟΚ. Οι αγορητές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστίασαν την κριτική τους στις κυβερνητικές επιλογές για τις προσφάτως αναγνωρισθείσες 4 Ομοσπονδίες για αθλήματα πάγου, με τις οποίες υπήρξε εμπλοκή και αντιπαράθεση στις εκλογές της EOE. Κατηγόρησαν την κυβέρνηση για μεθοδεύσεις και έκαναν λόγο για «ομοσπονδίες – μαϊμού», με μόνο στόχο τον έλεγχο της EOE από το κυβερνών κόμμα, ενώ την κατήγγειλαν για ανυπαρξία πολιτικής στον χώρο του ποδοσφαίρου, επισημαίνοντας ότι «απλώς άλλαξαν οι παράγκες». O υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γ. Ορφανός αρνήθηκε κατηγορηματικά τις παραπάνω κατηγορίες και ανέφερε πως τα συγκεκριμένα αθλήματα πρέπει να αναπτυχθούν. Αυτός ήταν ο λόγος, συνέχισε, που ιδρύθηκαν καθ’ όλα νόμιμα οι 4 νέες Ομοσπονδίες για τα αθλήματα πάγου. O υφυπουργός τόνισε ακόμη ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι η αξιοπιστία στον χώρο του ποδοσφαίρου και αυτό πράττει με όλες της τις ενέργειες.

ΑΓΡΥΠΝΕΙ H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πυρηνικά προγράμματα

Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα προγράμματα πυρηνικών εργοστασίων στα Βαλκάνια και αν χρειαστεί θα παρέμβει στα ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα, απάντησε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του Συνασπισμού κ. Ασημίνας Ξηροτύρη – Αικατερινάρη για τις αναπτυσσόμενες πρωτοβουλίες της Βουλγαρίας και της Τουρκίας για εγκατάσταση πυρηνικών εργοστασίων. O κ. Στυλιανίδης είπε ότι και οι δύο χώρες είναι υποχρεωμένες να ακολουθήσουν τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας και σχετικά θα ελεγχθούν, η Βουλγαρία μάλιστα τη στιγμή της ένταξής της στην E.E., ενώ υπενθύμισε ότι η διεθνής κινητοποίηση καθώς και της Ελλάδος απέτρεψε την εγκατάσταση του τουρκικού εργοστασίου στο Ακούγιου. H ερωτώσα βουλευτής από την πλευρά της μίλησε για «εφιαλτικά σενάρια», καθώς φαίνεται ότι θα πάρει παράταση η λειτουργία προβληματικών αντιδραστήρων στο Κοζλοντούι, ενώ η Ρόδος είναι ανάστατη, γιατί και η απέναντι περιοχή, όπου επιχειρείται η εγκατάσταση, είναι σεισμογενής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή